FødevareWatch

Medie: Carlsberg-rival vil købe op i Myanmar

Ifølge nyhedsbureauet Reuters vil SABMiller købe en andel i det største bryggeriselskab i det asiatiske land Myanmar, hvor danske Carlsberg for nylig har igangsat produktion.

Foto: SABMiller/PR

Verdens næststørste bryggerikoncern, SABMiller, overvejer muligheden for at opkøbe en andel i det største bryggeriselskab i Myanmar med det passende navn Myanmar Brewery.

Det siger unavngivne kilder tæt på selskabet til nyhedsbureauet Reuters.

I oktober sidste år vandt industrikonglomeratet Myanmar Economic Holdings Limited (MEHL) en sag over det Singapore-baserede selskab Fraser and Neave, der betød, at MEHL fik grønt lys til at købe en aktieandel på 55 pct. i Myanmar Brewery fra Fraser and Neave til en anslået værdi på 500 mio. dollars.

Dermed var døren åbnet for, at MEHL kunne tage fuld kontrol over det myanmarske bryggeri, men ifølge de unavngivne kilder leder konglomeratet nu efter en partner til overtagelsen af aktieandelen fra Fraser and Neave.

De mener tilmed at vide, at SABMiller er interesseret i at være den partner, men det står ikke klart, om bryggerigiganten vil købe hele andelen eller blot en del af den. En af kilderne siger dog, at også japanske Kirin Holdings eller Thailandske Boon Rawd Brewery, der står bag øllen Singha, kunne være interesserede.

Det asiatiske land, der tidligere hed Burma og var under militært diktatur, åbnede i 2011 op for vestlige investeringer da militærjuntaen officielt blev opløst, hvilket har fået flere fødevare- og drikkevareaktører til at fokusere på landet.

I 2013 indgik danske Carlsberg en joint venture i landet, Carlsberg Myanmar, sammen med Myanmar Golden Star Breweries, og i oktober sidste år begyndte de første Carlsberg og Tuborg at rulle af produktionsbåndet ved selskabets fabrik.

Carlsberg klar til brygge øl i Myanmar

Vi har opfundet en helt ny øl til Burma

Carlsberg sætter standard for miljø og arbejdsforhold

Mere fra FødevareWatch

Royal Unibrew vokser efter "meget stærk" genåbning

Bryggeriet fastholder dermed sine forventninger for 2022, både når det kommer til omsætning og driftsresultat. Især tilskrives bryggeriets evne til at håndtere prisstigninger som en årsagerne til den gode fremgang, der forventes at fortsætte året ud.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier