FødevareWatch

Slut med omdiskuteret sødemiddel hos Pepsi

Som følge af en række kundeundersøgelser, der afslørede utilfredshed med Pepsis brug af sødemidlet aspartam, har drikkevaregiganten valgt helt at droppe sødemidlet. En ny light-sodavand er kommet i handlen.

Foto: John Raoux/AP/POLFOTO

Det kunstige sødemiddel aspartam, der er omkring 200 gange sødere end naturligt sukker, har gennem længere tid været diskuteret som del af fødevareindustriens tilsætningsstoffer, fordi man i visse kredse mener, at det har sundhedsskadelige bivirkninger at indtage.

Det har ifølge TV2 fået Pepsi til at droppe brugen af sødemidlet, som særligt bruges som sød erstatning i de light-sodavand, hvor man forsøger at barbere indholdet af naturligt forekommende sukker ned.

Efter tidligere at have forsvaret brugen af aspartam, erstatter den amerikanske Pepsi-koncern efter pres fra forbrugerne nu brugen med en blanding af de

”Det er uden sammenligning den ting, som vores kundeservice får flest henvendelser omkring,” siger Seth Kaufman, vicepræsident i Pepsi til nyhedsbureauet AP ifølge TV2.

Den nye DietPepsi er i de seneste uger sendt i retning af de amerikanske butikker, men om den også kommer til Danmark, det er endnu uvist. Konkurrenten Coca-Cola bruger stadig stoffet, som det europæiske fødevaresikkerhedsagentur EFSA tilbage i 2013 frikendte for at have en mulig sundhedsskadelig effekt, når blot man bruger det i de lovlige mængder.

PepsiCo klar med stevia-cola

Endnu et nordisk land får adgang til grøn Coca-Cola

Pepsico overrasker i andet kvartal 

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier