FødevareWatch

Pepsico overrasker i andet kvartal

Pepsico klarer sig bedre end forventet i andet kvartal. Læskedrikgiganten hæver forventningerne til hele året, samtidig med, at de skifter ud i bestyrelsen.

Foto: John Raoux/AP/POLFOTO

Den amerikanske softdrink-gigant Pepsico overraskede analytikerne med sit overskud i andet kvartal.

Selskabet landede et overskud på 1,32 dollar pr. aktie mod ventet 1,24 dollar.

Omsætningen kom ind med 15,92 mia. dollar mod ventet 15,81 mia. dollar ifølge et Bloomberg estimat. I andet kvartal sidste år var omsætningen 16,9 mia. dollar.

Forventningen til det såkaldte kerneresultat løftes til en vækst på 8 pct. for årets om helhed op fra de 7 pct., der var skønnet efter første kvartal.

Skifter ud og bytter rundt

PepsiCo annoncerede onsdag flere udskiftninger i den øverste ledelse, hvor man blandt andet siger farvel til en operationel direktør, der har haft ansvaret for en række globale kategorier. Ifølge en meddelelse fra PespiCo, der også ejer Lay's og Quaker, har Enderson Guimares, som direktøren hedder, valgt at søge udfordringer uden for virksomheden.

Fremover bliver det de to direktører Brian Newman og Eugene Willemsen, som fordeler Guimares mange ansvarsområder i mellem sig. PepsiCo har som noget nyt oprettet en særskilt enhed for føde- og drikkevarer i Latinamerika, og man flytter de afrikanske forretninger syd for Sahara væk fra den asiatiske forretning, så de fremover er del af den europæiske arm.

PepsiCo-finansdirektøren Hugh Johnston, der tidligere har været rygtet som mulig overtager af posten som adm. direktør i PepsiCo, når den nuværende topchef Indra Nooyi på et tidspunkt træder tilbage, har ligeledes fået titel af at være viceformand i koncernens betyrelse.

Ifølge meddelelsen fra PepsiCo handler forandringerne i toppen om, at man vil styrke koncernens informationsteknologi og e-commerce-indsats.

Bizar besked skaber kaos for Pepsi-selskab

Pepsi fjerner omstridt sødemiddel

PepsiCo lander bedre resultat end ventet

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier