Kaffeselskab redder overskud med aktiegevinst

Ejer Kim Vibe Petersen spytter afkast fra sine egne aktieinvesteringer i kaffeselskabet Scanomat for at redde den tabsgivende forretning.
Foto: Kim Agersten/POLFOTO/arkiv
Foto: Kim Agersten/POLFOTO/arkiv
AF RITZAU FINANS

Scanomat-koncernen, der er kendt for sin kaffemaskine TopBrewer, har de seneste fem år haft underskud på bundlinjen.

Dog har ejer af selskabet, Kim Vibe Petersen, ikke fået kaffen galt i halsen, og han sørger selv for Scanomats videreudvikling med et afkast fra egne aktieinvesteringer. Han søger - trods tilbagegang i driften - nye markeder på den anden side af Atlanten.

Det skriver Berlingske Business.

"Trenden gik over til hele bønner, og den overgang har kostet os noget på omsætningen," siger Kim Vibe Petersen til Berlingske Business.

Selvom TopBrewer kan lave friskmalet kaffe på rekordtid, har kaffemaskinen ikke formået at tage markedet med storm. Fra 2010 til 2013 faldt Scanomats omsætning med 22 mio. kr., og driftsindtjeningen har været negativ i tre ud af fire år.

Kim Vibe Petersen ejer alene Scanomat Holding og formår med egne finansielle indtægter på omkring 90 mio. kr., primært fra aktieinvesteringer, at sikre Scanomat-koncernen med et resultat før skat på 48 mio. kr.

Ifølge Berlingske Business forholder kaffekongen sig positivt til fremtiden og forventer fremgang på det amerikanske marked, hvor kaffemaskine-producenten allerede har fået virksomheder som Apple og Twitter på kundelisten.

Merrild-selskab indgår i gigantisk kaffefusion

Når kaffen er bæredygtig vil de unge være med

Kapselproducent sagsøger Nestlé for patentkrænkelse

Kaffetørstig Coca-Cola sender aktie til vejrs

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også