FødevareWatch

Bryghus klarer skærene

Et mindre nordjysk bryghus blev erklæret konkurs sidst i maj, men genopstår nu efter at være blevet opkøbt.

Foto: Thomas Yde/Polfoto/Arkiv

26. maj i år blev Nibe Bryghus erklæret konkurs, da det ikke lykkedes at finde den nødvendige kapital til en vigtig flytning og relancering.

Angiveligt træder bryggeriet nu ud af asken som en anden fugl Fønix. Nibe Bryghus har til huse i et bygningskompleks ved Limfjorden ejet af forretningsmanden Verner Bonde, og denne samt hans søn, Benno Bonde, har nu via selskabet Bryggens Festlokaler ved Verner Bonde Holding A/S opkøbt alle aktiver og rettigheder af konkursboet, gældende fra 2. juli.

Det skriver Nordjyske Stifttidende ifølge Food-Supply.

Benno Bonde, nu bestyrelsesformand i Nibe Bryghus, ønsker ikke at oplyse købsprisen.

”Det er derimod meget vigtigt for mig at få meldt ud, at vi fortsætter med at brygge øl, for jeg ved, at det er en besked, der vil glæde rigtig mange mennesker. Jeg kan dog ikke helt udelukke, at det måske kommer til at foregå i et mindre omfang end tidligere,” siger han til Nordjyske.

Tilbage i marts forsøgte det lille bryggeri, som forlod 2014 med et millionunderskud efter omsætningsfald og relativt store nedskrivninger, at redde sig fra en konkurs. Man afholdt en ekstraordinær generalforsamling og forsøgte indtil slutningen af maj at finde en løsning der kunne redde bryggeriet.

Det indebar blandt andet, at man forsøgte at sammenstykke en ny bestyrelse og ledelse, ligesom man forsøgte at få nytegnet aktier for mindst 2 mio. kr., samt finde egnede lokaler, som Nibe Bryghus kunne leje sig ind i og derved samle produktionen og tapning på ét sted.

Som forberedelse til kapitaludvidelsen vurderede bestyrelsen i regnskabet for 2014 den forventede fremtidige indtjening og værdien af bryggeriets aktiver. På den baggrund blev det besluttet at nedskrive værdien af bryggeriet (produktionsanlæg og maskiner) til 1,2 mio. kr. Samtidig blev det indregnede udskudte skatteaktiv nedskrevet til kr. 0. Disse nedskrivninger påvirkede årets resultat med ca. 2,5 mio. kr.

Ifølge bestyrelsesformand Niels Pedersen lykkedes det kun at finde et løsningsforslag omkring flytningen, og derfor meddelte han på en ekstraordinære generalforsamling i maj, at selskabet selv indgiver en konkursbegæring.

Nibe Bryghus går konkurs

Nørrebro Bryghus tror på vækst efter hårde år

Mere fra FødevareWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

VALG 2022: Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier