FødevareWatch

Nibe Bryghus går konkurs

Nibe Bryghus er gået konkurs, efter at det ikke lykkedes at finde den nødvendige kapital til en vigtig flytning og en følgende relancering, skriver avis.

Foto: Thomas Yde/Polfoto/Arkiv

Mod forventning er det ikke lykkedes for parterne bag Nibe at redde sig fra en truende konkurs og lukning.

Det skriver Nibe Avis ifølge Foodsupply.dk.

Det lille bryggeri, der kom ud af 2014 med et millionunderskud efter omsætningsfald og relativt store nedskrivninger, afholdt tirsdag aften en ekstraordinær generalforsamling, hvor det blev klart for parterne bag Nibe Bryghus, at man ikke kunne undgå konkursen, som nu er en realitet.

Nibe Bryghus' holdt i marts en ordinær generalforsamling, og siden har bestyrelsen og de godt 70 aktionærer, der meldte sig til at finde en løsning, forsøgt at redde bryggeristumperne. Det har blandt andet betydet, at man har forsøgt at sammenstykke en ny bestyrelse og ledelse, ligesom man har forsøgt at få nytegnet aktier for mindst to mio. kr., samt finde egnede lokaler, som Nibe Bryghus kunne leje sig ind i og derved samle produktionen og tapning på en lokation.

Regeringen har fået øllet til at skumme

Statsministerbror driller med satireøl

Som forberedelse til kapitaludvidelsen vurderede bestyrelsen i regnskabet for 2014 den forventede fremtidige indtjening og værdien af bryggeriets aktiver. På den baggrund blev det besluttet at nedskrive værdien af bryggeriet (produktionsanlæg og maskiner) til 1,2 mio. kr. Samtidig blev det indregnede udskudte skatteaktiv nedskrevet til kr. 0. Disse nedskrivninger påvirkede årets resultat med ca. 2,5 mio. kr.

Ifølge bestyrelsesformand Niels Pedersen er det kun lykkedes at finde et løsningsforslag omkring flytningen, og derfor meddelte han på den ekstraordinære generalforsamling tirsdag aften, at selskabet selv indgiver en konkursbegæring.

Om 2014-regnskabsåret skrev ledelsen i regnskabsmeddelelsen i april:

”Det har i regnskabsåret ikke været muligt at fastholde omsætningsfremgangen fra sidste regnskabsår, således er realiseret et fald i omsætningen på 16 pct. Dette anses ikke for tilfredsstillende. Det har dog været muligt at opnå en række omkostningsbesparelser. Samlet er resultat før afskrivninger påvirket negativt med 100 t.kr. i forhold til sidste regnskabsår. Årets resultat efter nedskrivninger af maskiner og udskudt skatteaktiv udgør -2.820 t.kr. mod et resultat på 314 t.kr. i sidste regnskabsår.”

Bryggeriets balance var ved udgangen af året på 2,2 mio. kr., mens egenkapitalen udgjorde 0,4 mio. kr.

Bedste resultat længe i Skagen Bryghus

Nibe Bryghus fik underskud i 2014

Vestjysk bryghus vil erobre verden

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier