FødevareWatch

Nørrebro Bryghus tror på vækst efter hårde år

Nørrebro Bryghus og Baldersbrønde Bryggeri, der sælger øl under samme navn, fornemmer medvind efter år med strid modvind. Egenkapitalen er negativ i begge selskaber.

Foto: Kurt Martin Haglund

Den kendte københavnske restaurant med tilhørende ølproduktion fra samme lokaler, Restaurationsselskabet Nørrebro Bryghus A/S, har som i 2013 store udfordringer med at tjene penge. Selskabet kom således ud af 2014 med røde tal.

Det fremgår af regnskabet fra virksomheden, hvis majoritetsaktionær med 66 pct. af aktierne er Furesøen Holding.

"Årets resultat, som udviser et driftsresultat før skat på minus 2,2 mio. kr., er utilfredsstillende. Selskabet har derfor i 2. halvår 2014 gennemført omfattende renovering af restaurantens indtjening samt på flere området påbegyndt aktiviteter, som forventes at fremme antallet af besøgende gæster," skriver ledelsen i beretningen. Direktøren er medejer via Furesøen Holding Frederik Heegard.

Selskabet fik i regnskabsåret et underskud på 1,5 mio. kr. mod et minus på 1,3 mio. kr. i 2013. Egenkapitalen er negativ med 4,9 mio. kr.. De største gældsposter på samlet set knap 11 mio. kr. er til tilknyttede og associerede virksomheder, altså ejernes selskaber. De samlede aktiver er knap 7,5 mio.kr.

Søsterselskab i lille plus

Bryghuset er et søsterselskab til Baldersbrønde Bryggeri, der producerer øl under navnet og brandet ”Nørrebro Bryghus”. Produktionen i selskabet, der også har Furesøen Holding som majoritetsaktionær, afsættes til cirka 200 restauranter, caféer og andre udskænkningssteder i Danmark. Det vil sige supermarkedskæder og specialbutikker. En del produktion eksporteres også.

Her sikrede bryggeriet sig et driftsresultat før af-og nedskrivninger på cirka 2,1 mio. kr. - en markant forbedring af resultatet i forhold til 2013, noterer ledelsen.

Efter af-og nedskrivninger er der dog tale om et driftsresultat på 153.000 kr. mod et underskud på ca. 1,6 mio. kr. året før.

"Driftsresultatet skal vurderes i lyset af de mange omstruktureringer i selskabet, som blev påbegyndt i 2013 og fortsat i 2014 med rationaliseringer og forbedringer i produktionsafdelingen samt fortsat stigende salg," skriver ledelsen og tilføjer:

"Der noteres en stigende interesse for at aftage bryggeriets produkter, ikke mindst blandt toneangivende restauranter, caféer og andre udskænkningssteder i Danmark."

Allernederst i resultatopgørelsen bliver det til et plus på 443.000 kr. mod et minus på 1,4 mio. kr. i 2013. Egenkapitalen er negativ med 2,1 mio. kr., mens balancen udviser et beløb på 22,8 mio. kr.

Tegn på fremgang

Den anden ejer af de to selskaber via Nosca A/S, Lars Thuesen, siger i dag til Berlingske, der også har kigget på regnskaberne, at der ikke umiddelbart er planer om at skyde flere penge i selskabet; hidtil har de investeret ca. 70 mio. kr. i projekterne.

"Hvor 2012 og 2013 stod meget i omkostningernes tegn, så har vi i løbet af 2014 fået salget op på et niveau, der gør, at vi har passeret nulpunktsomsætningen. Vi har en fornuftig omkostningsstruktur og nogle produkter, der kan sælges, så nu skal vi simpelthen have langet noget mere over disken. Og det sker faktisk også, kan vi se. Det bliver bedre måned for måned. Det er det lange seje træk," siger han til Berlingske.

Jysk bryggerikoncern henter plusset i malten

Bryggerier: Pantaftale kan koste arbejdspladser

Nibe Bryghus går konkurs

Mikkeller åbner for investorer

Statsministerbror driller med satireøl

Amager Bryghus vil eje eget bryggeri

Fynsk mikrobrygger i klar bedring

Store afskrivninger trækker Midtfyns Bryghus i minus

Verdens største bryggeri overgår forventninger

Bedste resultat længe i Skagen Bryghus

Specialbryggeri vil bygge ølhotel

Jysk brygger: Mikkeller-kritik klinger hult

Harboes onde cirkel

Trange tider for mikrobryggerier

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier