FødevareWatch

Ab Inbev i mexicansk milliardudvidelse

Ab Inbev investerer et milliardbeløb i at udvide produktionen i Mexico gennem et lokalt datterselskab. Det er langt fra den eneste store ølaktør med fokus på det lukrative nordamerikanske marked.

Foto: Amy Sancetta/AP/Ritzau Scanpix

Det mexicanske selskab Grupo Modelo, der er ejet af verdens største bryggerikoncern Ab Inbev, vil foretage en markant investering for at udvide sin produktionskapacitet.

Det skriver Wall Street Journal.

Grupo Modelo vil spytte 325 mio. dollars (2,22 mia. kr.) i opbygningen af to nye fabrikker på Yucatan-halvøen, oplyste selskabet ifølge avisen i en meddelelse i slutningen af sidste uge. Det drejer sig om en fabrik til produktion af øldåser og et nyt bryggeri, som man allerede annoncerede planer om at opføre i starten af året.

Det forventes, at arbejdet med at opbygge fabrikkerne vil blive sat i gang i andet halvdel af i år, og at de kan tages i brug i løbet af første halvår 2017.

Grupo Modelo er den største bryggerivirksomhed i Mexico, og med det nye bryggeri vil man være oppe på i alt otte produktionsenheder i landet. Det nye bryggeri, hvor man blandt andet vil producere den populære Corona-øl, vil have kapacitet til at brygge 5 mio. hektoliter om året.

Ved dåsefabrikken vil man være i stand til at producere op til en milliard dåser om året. Dermed kan Grupo Modelo både undgå at skulle importere dåser til sine øl, ligesom man planlægger at begynde at eksportere dåser til andre lande.

Udmeldingen fra Grupo Modelo kommer få måneder efter, at selskabets nærmeste konkurrent i Mexico, hollandske Heineken, sagde, at man vil investere 7,35 mia. pesos (3,32 mia. kr.) i et nyt bryggeri i det nordlige Mexico.

Det vil være det syvende bryggeri, koncernen opfører i det mellemamerikanske land, siden man i 2010 gik ind i landet gennem et opkøb af en ølforretning fra den mexicanske drikkevarekæmpe Femsa. Heinekens nye bryggeri vil ligeledes have en kapacitet på 5 mio. hektoliter årligt og stå klar i 2017.

Heineken bruger milliarder på nyt mexicansk bryggeri

Mikrobryg er brudt igennem i Mexico

Verdens største bryggerier får sværere ved at skabe høj vækst

Koreansk frontløber vil udvide paletten

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier