FødevareWatch

Mikrobryg er brudt igennem i Mexico

Over 200 små og store bryggerier har set dagens lys i Mexico over de seneste år efter over 80 års de facto monopol. Danske Bjørn Nielsen ejer et af dem.

Foto: Lars Nybøll, Jyllands-Posten

Tidligere var valget simpelt – det var øl fra Corona eller Sol, man kunne vælge i supermarkedet, på baren eller restauranten i Mexico.

De to ølgiganter har domineret markedet siden 1925, men i løbet af de seneste år er mikrobryggerier brudt igennem og har revolutioneret ølmarkedet.

Nu er der over 200 små og store bryggerier i Mexico, skriver Politiken.

Danske Bjørn Nielsen er en af dem.

”Mexicanerne er øldrikkere og rejser gerne langt efter en smagsoplevelse. Jeg forudså, at der ville ske det samme som for dansk mikrobryg,”  siger han til avisen.

Han er medejer af bryggeriet Calavera nord for hovedstaden Mexico City. Cirka en times kørsel med tog fra millionbyen har han sit lager i byen Tlalnepantla.

Mexico er det sjette mest ølkonsumerende land i verden pr. indbygger.

Bryggerierne forventer stigende eksport

VM skal booste Carlsbergs salg

Norske mikrobryggerier har enorm fremgang

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier