Mikrobryg er brudt igennem i Mexico
![Foto: Lars Nybøll, Jyllands-Posten](https://photos.watchmedier.dk/watchmedier/resize:fill:3840:0:0/plain/https://photos.watchmedier.dk/Images/article6520747.ece/ALTERNATES/schema-16_9/%25C3%25B8l.jpg)
Tidligere var valget simpelt – det var øl fra Corona eller Sol, man kunne vælge i supermarkedet, på baren eller restauranten i Mexico.
De to ølgiganter har domineret markedet siden 1925, men i løbet af de seneste år er mikrobryggerier brudt igennem og har revolutioneret ølmarkedet.
Nu er der over 200 små og store bryggerier i Mexico, skriver Politiken.
Danske Bjørn Nielsen er en af dem.
”Mexicanerne er øldrikkere og rejser gerne langt efter en smagsoplevelse. Jeg forudså, at der ville ske det samme som for dansk mikrobryg,” siger han til avisen.
Han er medejer af bryggeriet Calavera nord for hovedstaden Mexico City. Cirka en times kørsel med tog fra millionbyen har han sit lager i byen Tlalnepantla.
Mexico er det sjette mest ølkonsumerende land i verden pr. indbygger.
Bryggerierne forventer stigende eksport