FødevareWatch

Sydbank: Carlsberg-besparelser er naturligt led i strategi

Der ligger ikke noget unaturligt i, at Carlsberg rydder op i organisationen, og onsdag fyrer 180 medarbejdere på globalt plan, siger Morten Imsgaard, analytiker i Sydbank.

De jobnedlæggelser, som Carlsberg blandt andet har annonceret i forbindelse med bryggerikoncernens nye strategi, finder Sydbanks analytiker Morten Imsgard helt naturlige.

Det siger han til Ritzau Finans, efter at Carlsberg onsdag har oplyst, at bryggerikoncernen nedlægger cirka 20 pct. af 900 job i hovedkontors- og regionalfunktioner på tværs af koncernens tre regioner. Heraf nedlægges cirka 75 jobs i Danmark, hvor der er omkring 500 ansatte.

"Jeg ser onsdagens meddelelse som en helt naturlig følge af de tiltag, som Carlsberg gennem længere tid har gennemført i form af standardiseringsprogrammer af produktion, indkøb og andet," siger han.

Han peger også på, at Carlsberg langt hen ad vejen er opstået gennem opkøb af andre bryggerier, og derfor kan der blandt andet være nogle dobbeltfunktioner, man ikke tidligere har fået ryddet ud i.

Carlsberg fyrer 75 i Danmark

Buhl: Rusland er en kæmpe mulighed for Carlsberg

Carlsberg er gået i gang med at orientere medarbejderne om spareplan

Mere fra FødevareWatch

Social Foodies er gået i rekonstruktion

Iskæden med syv butikker er gået i rekonstruktion efter en stribe år med milliontab og negativ egenkapital. For nylig rejste kædens revisor betydelig tvivl om den fortsatte drift i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier