FødevareWatch

Carlsberg er gået i gang med at orientere medarbejderne om spareplan

Karakteren af ændringerne og antallet af afskedigede i forbindelse med spareplanen "Fit for the future" vil først blive kommunikeret uden for huset onsdag.

Foto: Rune Pedersen/POLFOTO/arkiv

Carlsberg har hele formiddagen været i gang med at orientere de forskellige afdelinger om den nye spareplan »Fit for the future«.

Medarbejdermøderne fortsætter resten af dagen, og bryggeriet er tilsyneladende nødt til at bruge en del af onsdagen også.

Planen omhandler både organisatoriske ændringer samt et ukendt antal afskedigelser.

"Det bliver tidligst i morgen, at vi vil kommentere om konsekvenserne af planen. Vi vil ikke sige noget eksternt, før vi har orienteret alle internt," siger kommunikationschef Jens Bekke fra Carlsberg.

Ifølge Finans' oplysninger er det ikke planen at komme med en decideret fondsbørsmeddelelse. Det mener bryggeriet, at man allerede har gjort i forbindelse med offentliggørelsen af kvartalsregnskabet for 1. kvartal sidste tirsdag.

Annonceringen af spareplanen, og de afledte afskedigelser, blev gjort mere konkret i kvartalsmeddelelsen, hvor man blandt andet havde et afsnit om »simplificering, strømlining og fjernelse af dobbeltfunktioner.« Direkte adspurgt om programmet og en kommende fyringsrunde, sagde koncernchef Jørgen Buhl Rasmussen i sidste uge:

"Jeg vil ikke sætte antal på, hvad det betyder for vores ansatte, før vi har kommunikeret det ud internt. Nu har vi gennem en årrække bygget en organisation op, og så er det et godt tidspunkt at se på om der er steder, hvor den skal skæres til, gøres mere fleksibel og mindske kompleksiteten. Hvad det kommer til at betyde, vil vi fortælle internt om ikke så længe. Mere vil jeg ikke sige om den sag," lød det fra Jørgen Buhl Rasmussen.

Carlsberg har gennem flere år optimeret sin "maskinpark" og selve produktionsstrukturen. Det er senest sket gennem effektiviseringsprogrammet BSP1 som er et standardiseringsprojekt, der skal effektivisere alt fra markedsføring til antallet af forskellige pakninger og emballagetyper.

Nu er turen så kommet til selve organisationen, og ifølge Finans' kilder vil det betyde væsentlige ændringer både på mellemlederniveau og i antallet af ansatte rundt omkring i Carlsbergs organisation. Alene i København er der 500 ansatte med hovedkontorsfunktioner.

I øvrigt fratræder Jørgen Buhl Rasmussen sin stilling med virkning fra den 15. juni og overlader posten til hollænderen Cees t' Hart. Det betyder, at en ny og slankere organisation vil stå klar til Jørgen Buhl Rasmussens efterfølger.

Cees t' Hart slipper så for at begynde sin Carlsberg tid som den store slagter. Det klarer forgængeren som sin sidste opgave. Besparelserne kommer ikke til at slå i gennem i 2015, men får effekt fra regnskabsåret 2016.

"Fit for the future", der er besluttet af Carlsbergs Executive Committee (alle områdechefer samt direktionen, 10 medlemmer i alt) har været i støbeskeen siden sidste år og dermed før det blev annonceret, at Jørgen Buhl Rasmussen skulle forlade sin stilling.

Carlsberg-ansatte får sparekniven tirsdag eller onsdag

Carlsberg frasælger distributionsselskab i Malaysia

Tuborg-mærket vokser fortsat mere end Carlsberg

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier