FødevareWatch

Carlsberg fyrer 75 i Danmark

Som led i den nye nye spareplan "Fit for the future" fyrer Carlsberg omkring 75 medarbejderne i Danmark. Globalt skal mere end dobbelt så mange stillinger skæres væk.

Foto: Jan Grarup/POLFOTO/ARKIV

Carlsberg skal som led i spareplanen "Fit for the Future" fyre 75 medarbejdere i Danmark.

Det oplyser bryggerikoncernen i en meddelelse.

På medarbejdersiden betyder fyringerne, at Carlsberg hovedkontors- og regionale-funktioner skæres ned med cirka 20 pct. Det sker i en samlet medarbejderskare på cirka 900 medarbejdere. De 75 danske stillinger skæres bort på hovedkontoret i Valby, og derudover skal yderligere godt 100 medarbejdere fyres på internationale kontorer.

Alle danske Carlsberg-medarbejdere er i ugens første dage blevet informeret om de organisatoriske forandringer, "som skal strømline forretningen og skabe en mere agil organisation med nye måder at arbejde på," som det hedder i meddelelsen fra bryggerikoncernen.

Som omtalt i forbindelse med Carlsbergs kvartalsregnskab, har bryggeriet siden nytår arbejdet på at implementere en række initiativer, der skal forbedre driften ved blandt andet, "at forenkle, strømline og fjerne dobbeltarbejde i forbindelse med processer og funktioner, samt indførelsen af en ny omkostningsstyringsmodel," som det hed i regnskabsmeddelelsen.

At der bliver nedlagt i alt 180 stillinger, får ikke betydning for selskabets forventninger til finansåret 2015, men vil ført være at se i målene for 2016, skriver pressechef Jens Bekke i en meddelelse.

Ifølge en opdatering fra Ritzau vil fyringerne uden for København ramme regionskontorer i Skt. Petersborg, hvor regionen Østeuropa regeres fra samt Hongkong, hvor Asien-regionen styres fra. Det oplyser Jens Bekke til Ritzau. Han kender ikke fordelingen på regionerne, hvor der i alt skal reduceres med godt 100 job.

Carlsberg er gået i gang med at orientere medarbejderne om spareplan

Buhl: Rusland er en kæmpe mulighed for Carlsberg

Forretningsklimaet er fortsat udfordrende for Sabmiller

Mere fra FødevareWatch

Coop rykker rundt i direktørtruppen

Med afsæt i den nye strategi bliver der rykket rundt på stolene i koncernledelsen i Coop. I front for Superbrugsen vender en gammel kending tilbage og i Irma får man også ny kædedirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier