FødevareWatch

Viborg Bryghus forbedrer i omtumlet år

Efter et år med dramatiske op- og nedture, har Viborg Bryghus lukket bøgerne for et 2014, der blandt andet bød på rekordhøj omsætning.

Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Borberg.

Direktør Hans Jørgen Poulsen røg ud på det, men vel bedst kan kalde for albuerne, da bestyrelsen tilbage i slutningen af oktober skulle finde en måde at skære i de udgifter, som var ved at blive lidt for høje i bryggeriet Viborg Bryghus.

"De synes åbenbart lige pludselig, at jeg får for meget i løn. Der stod i opsigelsen, at det handlede om budgetlæggelsen," konstaterede direktøren Viborg Stifts Dagblad dengang.

To uger senere var den afskedigede direktør efter pres fra blandt de frivillige omkring bryggeriet taget til nåde, og i sidste uge kunne Hans Jørgen Poulsen så præsentere et regnskab til generalforsamlingen, hvor det er lykkedes at barbere lidt af det underskud, som i 2013-regnskabet udgjorde 226.000 kr.

Bundlinjen for 2014 blev på minus 136.000 kr., mens omsætningen ifølge direktøren blev rekordhøj. I 2013 udgjorde nettoomsætningen 4,36 mio. kr., og den har de seneste år ligget stabilt i det leje, mens seneste overskud blev registeret tilbage i 2012. 2013 var et hårdt år for bryggeret, da Vibrog Bryghus måtte kassere større mængder øl efter at produktionsapparatet var blevet inficeret, og som følge heraf, kommer man i dag ikke længere øl på flaske på bryggeret. Den del af produktionen er henlagt til Thisted Bryghus.

Som resten af 2014, var også generalforsamlingen præget af lidt dramatik, da formanden Thomas Sørensen, som stod i spidsen for af fyringen af Hans Jørgen Poulsen, meddelte, at han efter otte år på posten træder ud af bestyrelsen. Med ham følger Jens Sørensen og Stig Nilsson, mens Kasper Lyngholm allerede forlod bestyrelsen i forbindelse med direktørgenansættelsen.

De fire nyvalgte til bestyrelsen er Kathrine Kalhøj, Jan Myrthue, Søren Hald og Mikkel Bay.

2014: Stor aktivitet i dansk specialbryg

Vestfyen reddet af specialøl

Viborg Bryghus-direktør fortsætter i jobbet

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier