Viborg Bryghus fyrer sin direktør

Viborg Bryghus har afskediget sin direktør siden 2007. Forklaringen er, ifølge formanden, at en direktørløn tager for stor en del af budgettet.
Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Borberg.
Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Borberg.

Viborg Bryghus har fyret sin direktør siden 2007, Hans Jørgen Poulsen.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

"De synes åbenbart lige pludselig, at jeg får for meget i løn. Der stod i opsigelsen, at det handlede om budgetlæggelsen," konstaterer han over for avisen.

Fra bryghusets formand, Thomas Sørensen, lyder forklaringen, at hele baggrunden for afskedigelsen er, at man fra bestyrelsens side ønsker at lave en nødvendig tilpasning af budgettet.

”De opgaver, Hans Jørgen har haft, har han løst rigtigt, rigtigt godt. Men der, vi er kommet til nu, er der, hvor vi har en forretning, som balancerer,” siger han til avisen og fortsætter:

”Vi vil gerne have, at den kan udvikle sig, så vi kan producere og sælge noget mere øl, og vi vil rigtigt gerne, at det øl kan produceres på et nyt og lokalt anlæg. For at komme derhen har vi brug for nogle andre kompetencer hos den leder, der er i organisationen.

Bryghusets seneste regnskab fortæller historien om et problemfyldt 2013 for det lille østjyske bryghus, hvor man har måttet outsource sin flaskeølsproduktion.

”Selskabet har desværre måtte konstatere en tilbagegang i omsætning, og dermed i indtjeningen. Årsagen til dette skyldes, at det desværre har været nødvendigt at kassere store mængder øl, da det var inficeret. For dels at undgå denne situation igen, og dels fordi den maksimale produktionskapacitet var nået, blev det besluttet, at ophøre med produktion af flaskeøl på Bryghuset og indgå samarbejde med Thisted Bryghus om dette,” fremgår det af ledelsesberetningen.

I 2013 landede Viborg Bryghus en nettoomsætning på 4,36 mio. kr. og et underskud for året på 226.000 kr. Selskabet holder en egenkapital på lige over 1 mio. kr.

Der ventes et mindre underskud for 2014.

Fynsk bryggeri får kapitalindsprøjtning

Nyt bryggeri startet på resterne af Stronzo

Dansk mikrobryg i solid fremgang

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også