Presset juiceproducent bryder endelig igennem i Europa

Juice- og smoothieproducenten Innocent, som måtte lukke ned i Danmark sidste år og overlade distributionen til Rynkeby, har langt om længe fået gang i forretningen i Europa.
Foto: PR
Foto: PR

Det har været svært for den britiske juice- og smoothiekoncern Innocent Drinks, der er ejet af Coca-Cola, for alvor at bryde igennem på de europæiske markeder, men nu er der endelig lys for enden af tunnelen.

Det skriver The Telegraph.

Selskabet har således fået vendt bøtten og estimerer nu en omsætningsvækst på 20 pct. i indeværende år, så den samlede toplinje ender med at overstige 250 mio. pund (2,6 mia. kr.). 100 mio. pund af den omsætning vil komme fra den europæiske forretning uden for hjemlandet.

Ifølge avisen er selskabet, der nu dropper sin forretning for færdigretter for at fokusere fuldt ud på drikkevarekategorien, blevet markedsførende indenfor smoothies i Tyskland, mens man kan fremvise stærke tal for salget af juice i Frankrig og Skandinavien.

Selskabet har ellers haft sine problemer på det skandinaviske marked i tidligere år. Og i 2014 måtte selskabet lukke ned for sine egne aktiviteter i Danmark, hvor man i stedet indgik en distributionsaftale med Rynkeby. Den danske juiceproducent står nu for alt salg og distribution af Innocents produkter herhjemme.

Men det er ikke kun i de nordlige lande, at der har været knas med salget. Faktisk lå den europæiske omsætning i selskabet på blot 886,000 pund i 2013. Det var 97 pct. lavere end de 27,5 mio. pund, man kradsede ind i 2012.

Det svage resultat i 2013 skyldtes dog til dels også, at selskabet investerede kraftigt i at udrulle sine produkter på tværs af 14 nye lande. Bl.a. har Innocent for nylig lanceret sine produkter i Rusland, afslører topchef Dougals Lamont.

Den adm. direktør siger også, at man ikke har nogen planer om at lancere sine produkter i USA, før man er helt færdig med den europæiske satsning, og de mange lanceringer på nye markeder.

Rynkeby indgår aftale med fremadstormende konkurrent

Aggressiv smoothieproducent lukker ned i Danmark

Rynkeby klar til kamp på smoothie-marked

Froosh høster frugten af rivals tilbagetog

Smoothie-firma slås med røde tal

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Selskabet har i årsrapporten angivet bemærkningen ”going concern” som følge af den forværrede økonomiske situation i selskabet. | Foto: Casper Dalhoff

Skanderborg Bryghus taber fortsat millioner

For abonnenter