FødevareWatch

Smoothie-firma slås med røde tal

Froosh har reetableret egenkapitalen efter minus i 2013, en anden konkurrent har lukket de danske aktivteter - og en tredje må se et minus i øjnene.

En de fremtrædende aktører på det danske marked for smoothies, svensk-ejede Froosh ApS, slås stadig med røde tal på det danske marked.

Firmaet, der samlet set havde et underskud på 10,5 mio. kr. i 2011 og 2012, måtte også i firmaets tredje regnskabsår notere et underskud på 3,3 mio. kr.

Det fremgår af det netop offentliggjorte regnskab for 2013.

Firmaet har tidligere over for Børsen sagt, at underskuddene skal ses i lyset af investeringer i markedet, og at firmaet forventer overskud i 2013 eller 2014. Det skete således ikke sidste år, men det er dog lykkes at forbedre bruttoresultat fra et minus på knap to mio. kr. i 2012 til -78.000 kr. i 2013.

Har konverteret gæld på 5 mio. kr.

Selskabet sælger og markedsfører frugtsmoothies på især det danske marked; hovedkvarteret ligger i København, mens firmaets smoothies bliver fyldt på flaske i Sverige. Produkterne sælges til alle nordiske lande.

Froosh har tidligere vundet Børsens Fødevarepris for kategorien 'bedste frugt smoothie' i Skandinavien. Den pris var baseret på blindtest, hvor Michelin-kokke testede de smoothies, der var på markedet.

Men det har altså ikke været nok til at hente plusser hjem på bundlinjen.

”Selskabets balance per 31.december 2013 udviser en negativ egenkapital på 3.449.381 kr,” skriver ledelsen, men tilføjer, at ledelsen har reetableret selskabskapitalen ved en gældskonverting på knap fem mio. kr.

Selskabet har også modtaget støtteerklæring fra moderselskabet til sikring af den fortsatte drift.

Froosh er ikke alene om at have en hård tid på det danske marked.

Konkurrent har lukket ned

Smoothieproducenten Innocent, som tidligere har siddet på omkring halvdelen af markedet for smoothies i Danmark, har således lukket egne aktiviter i Danmark for at sælge gennem distributør . Moderselskabets ledelse, der har Coca-Cola som hovedaktionær, valgt at lukke ned for de danske aktiviteter, skriver Innocent i seneste regnskab for 2013.

Også Valsølille Most, der bl.a. sælger smoothies, fik underskud i 2013 – mere præcist et minus på 1,3 mio. kr. , fremgår det af regnskabet.

Aggressiv smoothieproducent lukker ned i Danmark

Sønderjysk teselskab satser på eksport

Co-branding giver Thise frihjul på PR 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier