Carlsberg-konkurrent frygter svækket konkurrence i Grækenland

En netop godkendt græsk fusion med et selskab, som Carlsberg er majoritetsejer af, som den ene part svækker konkurrencen på Grækenlands ølmarked, mener en anden aktør i landet.
Foto: Philipp Guelland/AP Photo/Arkiv
Foto: Philipp Guelland/AP Photo/Arkiv
AF RITZAU FINANS

Konkurrencen på det græske ølmarked kan blive svækket markant set i lyset af, at de græske konkurrencemyndigheder uden betænkninger har godkendt fusionen mellem Carlsbergs Mythos Brewery og Olympic Brewery, som blev annonceret i november sidste år.

Det skriver bryggeriet Macedonian Thrace Brewery i en pressemeddelelse fredag.

Her konstaterer bryggeriet, at de to udenlandske bryggerier Carlsberg og Heineken sidder på en uforholdsmæssig stor del af markedet, hvilket hæmmer investeringerne, og gør det svært for mindre spillere at komme ind.

De græske konkurrencemyndigheder, Hellenic Competition Commission (HCC), har ifølge Macedonian Thrace Brewery, der trods navnet er et fuldt ud græskejet bryggeri, godkendt fusionen med Olympic Brewery uden nogen betingelser.

"HCC' afgørelse, der ikke gav nogen restriktioner i forhold til fusionen, er bekymrende for den græske økonomi og forbrugerne. I stedet for at skabe et konkurrencedygtigt drikkevaremarked, der fremmer nye investeringer og jobskabelse, har HCC givet den græske forbruger udsigt til fortsat høje priser og færre valgmuligheder," skriver Macedonian Thrace Brewery i en pressemeddelelse.

Carlsberg og Heineken sidder i alt på 85 pct. af ølmarkedet i det kriseramte sydeuropæiske land, ifølge Macedonian Thrace Brewery.

Carlsberg ejer 51 pct. af den kombinerede virksomhed mellem Mythos Brewery og Olympic Brewery, hvilket giver den danske bryggerikoncern en andenplads på det græske ølmarked, og det var netop en forstærket positionen på markedet, som var en af grundene til fusion.

"Det græske marked byder på interessante muligheder. Vi har været meget tilfredse med Mythos Brewerys resultater, siden vi overtog forretningen som en del af Scottish & Newcastle-opkøbet. Fusionen med Olympic Brewery og skabelsen af en stærk nummer to på det græske marked er en stor ændring for vores lokale forretning, og vi er meget begejstrede over de muligheder, der er for den fusionerede virksomhed," sagde Carlsbergs afgående topchef, Jørgen Buhl Rasmussen, tilbage i november, da fusionen blev annonceret.

Carlsberg køber græsk bryggeri

Medie: Carlsberg skal udnytte græske vækstmuligheder

Græsk sammenbrud værst for Heineken

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også