FødevareWatch

Medie: Carlsberg skal udnytte græske vækstmuligheder

Den danske bryggerikoncern vil udvikle Grækenland til et samlingspunkt for produktion og eksport af produkter til landene ved det østlige Middelhav efter fusionen mellem Mythos og Olympic Brewery.

Foto: Carlsberg/ PR

Carlsbergs fusion af sine græske aktiviteter, Mythos, med Olympic Brewerys over i et fælles og af Carlsberg 51 pct. ejet selskab, får det danske bryggeri til at overveje at overføre dele af sin ikke græske produktion til Grækenland samt udvikle Grækenland til et samlingspunkt for produktion og eksport af produkter til landene ved det østlige Middelhav.

Det skriver det græske medie Kathimerini.

"Carlsberg undersøger muligheden for at udnytte infrastrukturen i Grækenland til at producere produkter, der ikke forbruges i Grækenland og for at eksportere fra Athens havn, Piræus, til landene i det østlige Middelhav, hvor Carlsberg har stærk aktivitet. Det er derfor, fusionen har vækstperspektiver og skaber nye muligheder for de ansatte og behov for flere job," siger chefen for Mythos, Alexandros Karafyllidis, til Kathimerini.

Han oplyser videre, at der er lagt en plan, der sigter på at disse mål nås inden fem år, over hvilket tidsrum, der vil blive investeret 590 mio. euro.

Fusionen blev meddelt 18. november

"Kombinationen af Olympic Brewerys stærke lokale mærke Fix samt Carlsberg-gruppens lokale power brand Mythos og vores internationale premium-portefølje vil skabe en meget stærk produktportefølje, som vil gøre den fusionerede virksomhed til en meget attraktiv partner for græske detailhandlere og grossister. Endvidere vil kombinationen af de to virksomheder skabe synergier inden for områder som indkøb, produktion og distribution," skrev Carlsberg i meddelelsen dengang.

En gennemførelse af transaktionen er betinget af de græske konkurrencemyndigheders godkendelse.

Finsk bryggeriopkøb driver Unibrew-salget frem

Medie: Carlsberg ser spæde positive signaler i Rusland

Carlsberg køber græsk bryggeri

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier