FødevareWatch

Græsk sammenbrud værst for Heineken

Hvis Grækenland kollapser er det umiddelbart værre for Heineken end Carlsberg, vurderer analytiker. Det er der særligt én årsag til.

Foto: Gorm Olesen

De potentielle dystre politiske udsigter i Grækenland, der kan resultere i et exit fra euroen, bliver en realitet, vil i udgangspunktet ramme Heineken hårdere, end det vil ramme Carlsberg. Det skriver Børsen.

"Det er et større problem for Heineken, hvis Grækenland kollapser, hvilket nogle scenarier peger i retning af, hvis parlamentsvalget ender, som meningsmålingerne siger," siger Morten Imsgard, analytiker i Sydbank, til Børsen.

Årsagen er, at Heineken dominerer det græske marked med en markedsandel på 55 pct., mens Carlsberg snart forventes at sidde på 29 pct.

Inden Carlsberg kommer så langt, så kræver det, at myndighederne godkender fusionen mellem Carlsberg og det græske bryggeri Olympic Brewery, som man ved den lejlighed sikrede sig en ejerandel på 51 pct. af. Det skete tilbage den 18. november 2014.

"Kombinationen af Olympic Brewerys stærke lokale mærke Fix samt Carlsberg-gruppens lokale power brand Mythos og vores internationale premium-portefølje vil skabe en meget stærk produktportefølje, som vil gøre den fusionerede virksomhed til en meget attraktiv partner for græske detailhandlere og grossister. Endvidere vil kombinationen af de to virksomheder skabe synergier inden for områder som indkøb, produktion og distribution," skrev Carlsberg i en fondsbørsmeddelelse i forbindelse med fusionen.

Carlsberg ønsker over for Børsen ikke at spekulere i effekten af en græsk exit fra euroen, men konstaterer, at såfremt den græske økonomi og forbrugertillid påvirkes, påvirker det selvsagt også Carlsberg.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier