FødevareWatch

Carlsbergs russiske ølsalg slutter året med fald

Problemerne fortsætter for Carlsberg på det russiske marked, hvor bryggeriet har oplevet et fald i ølsalget i december.

Foto: Imaginechina via AP

[Opdateret 15:08. Nye tal tilføjet. Første version drejede sig om salget til grossister. Ny version inkluderer detailsalget]

Ølsalget i Rusland faldt med 2,4 pct. i december sammenlignet med samme periode sidste år, og dermed er der fortsat en træg salgsudvikling på det russiske ølmarked, hvor Carlsberg er en toneangivende aktør.

Det viser tal fra de russiske statistikmyndigheder ifølge Bloomberg News.

Med salgsnedgangen på 2,4 pct. i december er det dermed fjerde måned i træk, at ølsalget dykker.

Hvis man ser på engrossalget, var der derimod fremgang i salget i Rusland i december, hvor salget steg med 11,5 pct. sammenlignet med samme måned sidste år.

Dermed har ølsalget vist en opadgående tendens i den sidste del af 2014 efter et år, hvor salget har været under pres i flere perioder.

Mens der var fremgang i salget af øl, dykkede salget af andre alkoholiske drikke i Rusland med 21,9 pct. i december sammenlignet med samme måned år før. Tilbagegangen i salget var dog en anelse mindre end de foregående måneder.

Carlsberg indfører ansættelsesstop

Carlsberg lukker to russiske bryggerier

Carlsberg fortsat under pres fra fonde

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier