Carlsberg indfører ansættelsesstop

Rubelkrisen får bryggeriet til at indføre ansættelsesstop i hele koncernen. Lønningerne bliver samtidig holdt i ro, indtil situationen i Rusland bliver forbedret.
Foto: Esben Nielsen, Jyllands-Posten
Foto: Esben Nielsen, Jyllands-Posten
AF NIKLAS KRIGSLUND

Carlsberg har fra årsskiftet indført et globalt ansættelsesstop og fastfrosset lønningerne i hele koncernen.

Tiltaget blev annonceret internt i starten af januar, og det sker som følge af problemerne på det russiske ølmarked og rublens dramatiske kursfald.

”Det er rigtigt, at vi har indført et ansættelsesstop, og at det skyldes rubelkursen, som har påvirket os meget. Vi har hele vejen igennem forsøgt at imødegå de makroøkonomiske forandringer i forhold til Rusland, og det her er et nyt initiativ i den indsats,” siger pressechef Jens Bekke til FødevareWatch.

Carlsberg har gennem længere tid været hårdt presset af den geopolitiske uro og de faldende oliepriser, der har sendt rublen på rutsjetur siden december.

Rusland er et af bryggeriets største markeder, og ifølge én analyse risikerer valutaens kursfald at skære over halvanden mia. kr. af indtjeningen.

Derfor vil bryggeriet nu have styr på sine lønudgifter med ansættelsesstoppet, der som udgangspunkt gælder for det kommende år.

”Det er svært at sætte en tidsramme på, for det afhænger fuldstændigt af, hvordan tingene udvikler sig i Rusland, men generelt laver vi ikke flere ansættelser i år,” siger Jens Bekke.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Kendt konsulentfirma hjælper til

Han understreger, at tiltaget ikke får konsekvenser for Carlsbergs kunder herhjemme og i udlandet.

”Hvis det bliver nødvendigt at ansætte medarbejdere for, at vores varer kommer ud, gør vi selvfølgelig det. For eksempel hyrede vi sæsonarbejdere i sommerperioden, hvor der er ekstra travlt, og det vil vi stadigvæk gøre,” siger pressechefen.

Bryggerigiganten har samtidig hyret konsulentvirksomheden McKinsey & Company til at gå koncernen efter i sømmene og gennemføre en effektiviseringsplan, der går under navnet ’Fit for the Future’.

”Det er en overordnet tiltag, hvor vi kigger på vores struktur. Det skal sikre, at vores organisation har den rette form i forhold til de udfordringer, vi står over for. Men det er ikke et stort program på samme måde som BSP1 (effektiviseringsprogram fra 2013, red.),” siger han.

FødevareWatch har uden held forsøgt at kontakte Carlsberg Funktionærforening, der repræsenterer dele af medarbejderstaben.

Carlsbergs russiske øl er blevet dovent

"Carlsberg kan klare sin gæld trods krisen i Rusland"

Carlsberg må slås med kursspekulanter

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Finn Frandsen

Bagerkæder sænker priserne