FødevareWatch

Carlsberg må slås med kursspekulanter

To amerikanske hedgefonde satser på, at Carlsberg-aktien falder yderligere som følge af krisen mellem Rusland og EU.

Foto: Esben Nielsen, Jyllands-Posten

Det har været et turbulent år for Carlsberg, der er hårdt ramt af konflikten mellem Rusland og EU, men nu er der flere dårlige nyheder på vej til det danske bryggeri.

Børsen skriver, at de to hedgefonde Marshall Wace og Odey Asset Management har lånt 0,5 pct. af aktierne i Carlsberg til at spekulere i et yderligere fald i aktien, der er dykket 20 pct. det seneste år.

Min formodning er, at nogle investorer vurderer, at det bliver endnu værre i Rusland"

Mads H. Zink, chefaktiehandler, Danske Bank
Det kaldes shorting, når en investor placerer et væddemål imod en aktie, og ifølge Dansk Bank har fondene udset sig bryggeriet, fordi de regner med, at problemerne i Rusland vil presse selskabet yderligere.

"Carlsberg er ikke en af de aktier, der er steget meget, men min formodning er, at nogle investorer vurderer, at det bliver endnu værre i Rusland, og derfor ønsker at shorte det, der har eksponering mod landet," siger chefaktiehandler Mads H. Zink til avisen.

Bank of America - Merrill Lynch ændrede torsdag morgen sin anbefaling af Carlsberg-aktien fra køb til neutral. Samtidig advarede Nordea tidligere på ugen om at være varsom med at investere i aktien.

Analyse: Probably (not) the best campaign in the world

Nordea: Vær varsom med Carlsberg-investering

Carlsbergs russiske øl er blevet dovent

Mere fra FødevareWatch

Royal Greenland vil sprede nettet mere ud globalt

Den grønlandske fiskekæmpe skal have flere og tykkere tråde ud til de store globale markeder. Efter et barskt 2020 med nedgang i omsætningen på knap en halv mia. kr. og underskud skal salgskanalerne være stærkere, lyder det fra topchef Mikael Thinghuus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier