FødevareWatch

Nordea: Vær varsom med Carlsberg-investering

Analytikerne hos Nordea har fortsat et meget forsigtigt syn på Carlsberg-aktien, efter at det markante prisfald i olien har været med til at svække den russiske økonomi yderligere.

Foto: Rune Pedersen/POLFOTO/arkiv

Det økonomiske uvejr i Rusland skaber for meget usikkerhed til, at Nordea anbefaler at spytte penge i bryggeriet.

"Det er i det nuværende miljø yderst svært at estimere de fremtidige overskud for Carlsberg i det vigtige russiske marked. Det er vores vurdering, at det vil afholde mange investorer fra at købe ind i aktien, og derfor ser vi ikke en hurtig optur lige om hjørnet," lyder det fra Nordea mandag i en analyse.

"Vi anbefaler fortsat at være varsom med at investere i Carlsberg."

Nordea er ikke alene om at have et forsigtigt syn på Carlsberg. Analysehuset Bernstein har mandag sænket sit kursmål af Carlsberg til 710 kr. fra tidligere 740 kr.

Det er de faldende oliepriser og den stærkt rutsjende rubelkurs, der rammer Carlsberg, som er klar markedsleder på ølmarkedet i Rusland. Det kan ramme Carlsbergs drift hårdt, vurderer Bernstein, som sænker sine estimater for indtjeningen per aktie for 2015 og 2016 med henholdsvis 4 pct. og 7 pct., skriver Bloomberg News.

Bernstein har dog fortsat den positive anbefaling "outperform", og kursmålet på 710 kr. indikerer da også et fortsat potentiale i aktien på knap 49 pct. vurderet ud fra mandag morgenens kurs på 477,40 kr., der er kommet i land efter en stigning på 0,1 pct.

Nordea har anbefalingen "hold" og har haft det siden november 2013. Blandt 27 analysehuse har Carlsberg et gennemsnitligt kursmål på 538 kr.

Halvdelen af analytikerne, der leverer anbefalinger til Bloomberg News har anbefalingen "hold", mens omkring en fjerdedel anbefaler enten "sælg" eller "køb".

Carlsbergs B-aktie falder mandag morgen 0,1 pct. til 476,2 kr. Bryggeriet har i løbet af de seneste tre måneder tabt 8,1 pct.

Analyse: Derfor har Carlsberg undladt nedjustering trods rubelnedtur

Syv flops fra drikkevareindustrien

Carlsbergs russiske øl er blevet dovent

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier