FødevareWatch

"Carlsberg kan klare sin gæld trods krisen i Rusland"

Kreditvurderingsbureauet Fitch er afventende over for at ændre sin anbefaling af Carlsberg.

Foto: Philipp Guelland/AP Photo/Arkiv

Kreditvurderingsbureauet Fitch er afventende over for at ændre sin anbefaling af Carlsberg.

En række analysehuse har ellers både løftet og sænket kursmål og anbefalinger i den seneste tid som effekt af det økonomiske stormvejr, Rusland befinder sig i, hvor Vestens sanktioner og billig olie er med til at presse den russiske økonomi og svække rublen.

Men oplyser til Bloomberg, at kreditvurderingsbureauet er sikker på, at  Carlsberg fortsat vil servicere sine gældsforpligtelser for at bevare kreditvurderingen fra Fitch trods den svækkede rubel.

"Omstændighederne taget i betragtning kan Carlsberg nok blive nødt til at gå mere konservativt til værks, hvad angår kapitalinvesteringer (capex) og opkøb. Det vil hjælpe med at udligne den negative effekt af faldende russiske indtægter," lyder det fra Ching Mei Chia, der er Fitchs Carlsberg-analytiker.

Onsdag hævede Barclays sin anbefaling af Carlsberg til "overvægt" fra "ligevægt", mens bryggeriet tirsdag fik reduceret kursmålet fra BTIG, Credit Suisse og Société Générale.

Torsdag efter knap en times handel stiger Carlsberg-aktien 0,8 pct. til 484,2 kr.

Fortsat dystre udsigter for det russiske ølmarked

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier