FødevareWatch

Svag rubel koster Carlsberg over halvanden mia næste år

Den svage rubel vil alt andet lige skære 1,6-1,7 mia. kr. af Carlsbergs driftsindtjening næste år og udgør dermed en fare for, at bryggeriet ikke formår at undgå et fald i indtjeningen i 2015, vurderer bank.

Foto: Nana Reimers

Den svage rubel vil alt andet lige skære 1,6-1,7 mia. kr. af Carlsbergs driftsindtjening næste år og udgør dermed en fare for, at bryggeriet ikke formår at undgå et fald i indtjeningen i 2015.

Det vurderer Alm. Brand Markets med udgangspunkt i den nuværende rubelkurs på omkring 66-67 rubler per euro.

"Det er endnu for spekulativt at indregne den nuværende rubelkurs i estimaterne, men fortsætter den på de nuværende niveau, og melder Carlsberg ikke en markant besparelse ud på restrukturering, ser vi risiko for, at den stærke bund i aktien (500-520 kr.) kan falde, skriver banken i et notat.

Børshusets analytiker Michael Friis Jørgensen har regnet sig frem til, at andre valutakurser alt andet lige umiddelbart vil dæmpe den estimerede valutaeffekt næste år til minus 1,3-1,4 mia. kr. målt på driftsresultatet.

Dertil kommer, at Carlsberg ifølge Alm. Brands estimater formentlig vil kunne øge overskudsgraden i Europa og vil nyde godt af lavere inputpriser, hvilket tilsammen kan forbedre driftsresultatet med 600-700 mio. kr.

Skal resultaterne fastholdes skal Carlsberg dermed ud at hente omkring 700-800 mio. kr. i besparelser på igangværende og planlagt restrukturering af Østeuropa.

En rundspørge foretaget af SME Direkt viste i sidste uge, at analytikere reducerede deres estimaterne for Carlsbergs driftsindtjening i 2015 i kølvandet af regnskabet for tredje kvartal.

Det nye bud opgjort efter særlige poster er 9671 mio. kr. Dermed venter analytikerne vækst i indtjeningen sammenlignet med 2014, hvor Carlsberg guider en lav til midt encifret tilbagegang i driftsindtjeningen fra 9723 mio. kr. i 2013.

Dermed er der også stor risiko for, at estimaterne skal barberes yderligere, hvis rubelkursen holder og der ikke gennemføres besparelser, vurderer Michael Friis Jørgensen over for Ritzau Finans.

Carlsberg: Analytikere skruer ned for ventet 2015-indtjening

Medie: Carlsberg går efter slovensk bryggeri

Mere fra FødevareWatch

Diningsix-direktør takker af

Restaurantkoncernens adm. direktør giver i stedet stafetten videre til medstifter, mens han selv fortsætter som kommerciel direktør udstationeret i London.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier