FødevareWatch

Medie: Carlsberg går efter slovensk bryggeri

Det danske bryggeri vil opkøbe det slovenske bryggeri Pivovarna Lasko, men møder hård konkurrence fra Heineken.

Foto: Jens Dresling/ritzau/arkiv

Carlsberg vil købe det slovenske bryggeri Pivovarna Lasko, men den danske virksomhed møder hård konkurrence fra Heineken og en række kapitalfonde.

Det skriver Berlingske, der citerer flere lokale medier.

Pivovarna Lasko omsatte sidste år for omkring halvanden mia. kr. og er ejet af den slovenske stat, der har besluttet sig for at privatisere bryggeriet.

Derfor arbejder man nu på at rejse et kapitalindskud på mindst 560 mio. kr., hvorefter det er planen, at den nye investor skal købe hele bryggeriet via den slovenske børs.

Foruden Carlsberg skulle Heineken også være interesseret i at købe bryggeriet, og koncernen er derfor gået sammen med KKR, Mid Europa Partners, CVC Capital Partners og Bain Capital om at fremsætte et ikke-bindende bud på bryggeriet.

Carlsbergs pressechef, Jens Bekke, afviser at kommentere historien over Berlingske.

”Vi kommenterer ikke rygter,” siger han til avisen.

Carlsberg købte sidste måned halvdelen af græske Olympic Brewery, mens man også har afsluttet et opkøb af det kinesiske bryggerikonlgomerat Chongqing i oktober.

Medie: Carlsberg skal udnytte græske vækstmuligheder

Carlsberg køber græsk bryggeri

Carlsberg afslutter køb af kinesiske bryggerier

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier