FødevareWatch

Carlsberg lukker to russiske bryggerier

Bryggeriet tager konsekvensen af problemerne på det russiske marked og lukker to suspenderede bryggerier permanent.

Foto: Imaginechina via AP

Carlsberg tager nu konsekvensen af den træge udvikling på det russiske ølmarked og lukker to bryggerier. Beslutningen er truffet, efter at produktionen på bryggerierne blev suspenderet sidste år.

"Som konsekvens heraf har Carlsberg-gruppen besluttet at lukke to af sine ti bryggerier i Rusland", skriver bryggeriet i en meddelelse torsdag morgen.

De økonomiske konsekvenser af lukningen og den afledte restrukturering er en nedskrivning før skat på ca. 0,7 mia. kr., som vil blive indregnet i særlige poster for 2014, og derfor hverken vil påvirke resultatet af primær drift eller det justerede nettoresultat. Der er desuden tale om en nedskrivning, der ikke påvirker pengestrømmene.

De to bryggerier ligger i Chelyabinsk og Krasnoyarsk.

 "Salgs- og distributionsorganisationerne vil blive videreført i de to byer, men leverancerne vil fremover ske fra gruppens øvrige otte russiske bryggerier. Lukningen vil reducere den russiske kapacitet med ca. 15 pct. og vil påvirke omkring 5-600 medarbejdere," oplyser Carlsberg.

Bryggeriet har desuden indført et ansættelsesstop og fastfrosset lønniveauet i hele koncernen i et forsøg på at imødegå konsekvenser af rublens kursfald og problemerne på det russiske ølmarked.

Carlsberg indfører ansættelsesstop

"Carlsberg kan klare sin gæld trods krisen i Rusland"

Moody's ser dystert på Carlsberg

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier