FødevareWatch

Carlsberg fortsat under pres fra fonde

Hedgefonde fortsætter med at vædde imod bryggeriets aktie, som, de forventer, vil falde frem mod årsregnskabet om to uger.

Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Med kun to uger til årsregnskabet er Carlsberg under alvorligt pres fra internationale fonde, der spekulerer mod det danske bryggeri.

Børsen skriver, at de to engelske hedgefonde Marshall Wace og Odey Asset Management har lånt henholdsvis 713.000 og 855.000 Carlsberg-aktier, som de vil bruge til at vædde mod selskabet.

Der er i alt nu udlånt 5,56 mio. aktier, hvilket skal sammenlignes med, at den normale situation er 1 mio. aktier.

Det kaldes shorting, når en investor placerer et væddemål imod en aktie, og fondene har udset sig bryggeriet, fordi de regner med, at problemerne i Rusland vil presse selskabet yderligere.

Den generelle uro på det russiske marked og rubelkursens rutsjetur fik samtidig Carlsberg til at indføre et ansættelsesstop og fastfryse lønniveauet for hele koncernen fra nytår.

Fondens spekulation har dog endnu ikke nået et niveau, der får analytikernes alarmklokker til at ringe.

Konventionel visdom siger, at det først er, når hedgefonde og andre spekulanter når op på at have shortet over 10 pct. af en aktie, at der er noget fundamentalt galt. Short-salget i Carlsberg er nu på ca. 5 pct. af selskabets aktier.

Carlsberg indfører ansættelsesstop

Carlsberg lukker to russiske bryggerier

Carlsberg må slås med kursspekulanter

Mere fra FødevareWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

VALG 2022: Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier