Carlsberg fortsat under pres fra fonde

Hedgefonde fortsætter med at vædde imod bryggeriets aktie, som, de forventer, vil falde frem mod årsregnskabet om to uger.
Foto: Jens Dresling/POLFOTO
Foto: Jens Dresling/POLFOTO
AF NIKLAS KRIGSLUND & RITZAU FINANS

Med kun to uger til årsregnskabet er Carlsberg under alvorligt pres fra internationale fonde, der spekulerer mod det danske bryggeri.

Børsen skriver, at de to engelske hedgefonde Marshall Wace og Odey Asset Management har lånt henholdsvis 713.000 og 855.000 Carlsberg-aktier, som de vil bruge til at vædde mod selskabet.

Der er i alt nu udlånt 5,56 mio. aktier, hvilket skal sammenlignes med, at den normale situation er 1 mio. aktier.

Det kaldes shorting, når en investor placerer et væddemål imod en aktie, og fondene har udset sig bryggeriet, fordi de regner med, at problemerne i Rusland vil presse selskabet yderligere.

Den generelle uro på det russiske marked og rubelkursens rutsjetur fik samtidig Carlsberg til at indføre et ansættelsesstop og fastfryse lønniveauet for hele koncernen fra nytår.

Fondens spekulation har dog endnu ikke nået et niveau, der får analytikernes alarmklokker til at ringe.

Konventionel visdom siger, at det først er, når hedgefonde og andre spekulanter når op på at have shortet over 10 pct. af en aktie, at der er noget fundamentalt galt. Short-salget i Carlsberg er nu på ca. 5 pct. af selskabets aktier.

Carlsberg indfører ansættelsesstop

Carlsberg lukker to russiske bryggerier

Carlsberg må slås med kursspekulanter

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også