FødevareWatch

Salget af kaffe styrtdykker

På blot et enkelt år er detailsalget af kaffe gået tilbage med 11 procentpoint. Danskernes kaffetørst drukner i udvalget af drikkevarer, og hvis de unge skal have kaffe, skal den drikkes på en café eller være kold.

Unge danskere vil hellere drikke deres kaffe på en café. | Foto: Ritzau Scanpix/Michael Hansen

Tak for kaffe. Men nej tak. Det er holdningen hos mange danskere, der i stigende grad fravælger den brune nationaldrik. Tendensen har stået på gennem en årrække, hvor kaffesalget fra 2006-13 faldt med 28 pct., men selv i det lys er den seneste udvikling dramatisk. Ifølge tal fra Brancheforeningen for Kaffe og Te gik detailsalget af kaffe således tilbage med hele 11 ppt. i forhold året før.

"Vi må konstatere, at målt på volumen så falder kaffesalget. Og det vil blive ved med at falde," erkender udviklingschef hos Peter Larsen Kaffe, Lars Aaen Thøgersen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier