FødevareWatch

Laudrup har scoret et nyt millionoverskud

Michael Laudrups vinfirma har for tredje år i træk millionoverskud på bundlinjen. Vi har tilpasset sortimentet, siger direktør.

Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis

Den tidligere fodboldstjerne Michael Laudrups vinfirma er for alvor kommet op i gear.

Seneste regnskab for vinfirmaet, der egentlig startede som en privat vinklub, viser, at selskabet efterhånden har vokset sig til en af de mest fremtrædende aktører i den danske vinbranche.

Laudrup Vin & Gastronomi har således igen i år et millionoverskud på bundlinjen, hvilket er tredje år i træk. Samtidig har selskabet nu haft sorte tal fire år i streg efter et par hårde år under finanskrisen.

Laudrup skriver kontrakt med Kiwi

Europas vinhøst under pres

Peter Buhl, der er direktør og medejer af den tidligere FC Barcelona-stjernes vinforretning, betegner årets overskud som særdeles tilfredsstillende, selv om man på bundlinjen må notere sig en lille tilbagegang sammenlignet med året  før.

”Resultatet er tilfredsstillende, set i lyset af den fortsatte finansielle valutauro, og den generelle krise, hvor vi igen har set væsentligt større tab på debitorer. Vi har igen oplevet lidt flere konkurser og nedgang i aktiviteter på specifikke nøglekunder,” siger Per Buhl.

Vi har fortsat trimmet og tilpasset sortimentet, med fokus på øget salg af ’fastrunners’"

Per Buhl, direktør. Laudrup Vin & Gastronomi
Samlet set har restaurationsbranchen haft store udfordringer som konsekvens af finanskrisen, og det er blandt andet lukninger og konkurser, der har været med til at give de danske vinimportører tab.

Derfor er man stadig kun forsigtige optimister i branchen og det gælder også for Laudrup Vin, der hele tiden forsøger at tilpasse udvalget til de udfordrende tider.

”Vi har fortsat trimmet og tilpasset sortimentet, med fokus på øget salg af ’fastrunners’, og eliminering af ’slowmovers’, men også øget sortiment, så vi i dag har import af næsten 1.000,” siger Per Buhl.

Året overskud i Laudrup Vin betyder, at egenkapitalen nu er på 2,5 mio. kr., mens der er aktiver for 20 mio. kr.

Philipson Wine løfter fortjenesten til rekordniveau

Spiritusvirksomhed mærker dansk cocktail-tørst

Dansk vinproducent tæt på stor kinesisk kontrakt

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier