FødevareWatch

Europas vinhøst under pres

Nye estimater fra den europæiske landbrugsorganisation Copa-Cogeca peger på, at Europas samlede vinhøst i år vil være næsten 10 pct. lavere end i 2013. Det kan presse priserne i vejret.

Foto: Colourbox

Nye estimater for årets vinhøst i EU-landene indikerer, at produktionen vil falde med næsten 10 pct. i forhold til sidste år.

Det skriver den europæiske landbrugsorganisation Copa-Cogeca, som mener, at det understreger ”behovet for at regulere vinbeplantninger med henblik på at afhjælpe den ekstreme volatilitet i vinsektoren.”

”Dette års høst anslås at nå 157,7 mio. hektoliter, hvilket er 9,9 pct. lavere end sidste år. På grund af forskellige i vækstbetingelserne i forskellige vindyrkningsområder er der også stor forskel i kvaliteten på druerne, nogle gange endda på tværs af den samme region,” udtaler formanden for Copa-Cogeca Working Party on Wine, Thierry Coste, i en pressemeddelelse.

”Tallene fra de seneste tre år viser også en meget forskellige høste, hvilket er tæt forbundet med klimaændringer, såsom tørke og oversvømmelser. Det bekræfter behovet for at regulere vinbeplantninger for alle typer vin for at sikre en velbalanceret vinsektor,” tilføjer formanden.

Og den pressede vinhøst vil i sidste ende føre til opskruede priser på vin fra Europa, advarer han.

”På europæisk niveau er vinlagrene mindre end sidste år, og Copa-Cogeca anslår, at der vil være mindre vin tilgængeligt i år. Priserne vil derfor ligge stabilt og med tiden stige i visse europæiske produktionsområder,” siger Thierry Coste.

Grafik: Øl eller vin?

Danske vinbønder har udsigt til rekordhøst

Ny dansk forskning skal give bedre vin

Dansk vinproducent tæt på stor kinesisk kontrakt

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier