FødevareWatch

Carlsberg om millionkrav: ”Vi har ikke gjort noget ulovligt"

Carlsberg afviser millionkravet fra de malaysiske myndigheder og har nu sat sine advokater på sagen. Det fortæller kommunikationsdirektør.

Foto: Esben Nielsen, Jyllands-Posten

Carlsberg meddelte i går, at virksomhedens datterselskab i Malaysia har modtaget et krav på et trecifret millionbeløb for manglende betaling af skatter og afgifter over en periode på to et halvt år.

Men bryggerigiganten nægter at anerkende kravet fra de malaysiske myndigheder og har derfor sat sine advokater på sagen, fortæller kommunikationsdirektør Jens Bekke.

Dokumentation: Læs Carlsbergs officielle meddelelse (pdf)

”Vi er meget uforstående over for det her krav, og det er vigtigt for os at sige, at vi ikke mener, at vi har gjort noget ulovligt,” siger han til FødevareWatch.

Vi mener, at det er forkert, og derfor har vi sat vores juridiske eksperter til at hjælpe os med sagen

Jens Bekke, kommunikationsdirektør, Carlsberg

Ifølge Carlsberg er kravet opstået, fordi de lokale skattemyndigheder har ændret en række regler med tilbagevirkende kraft.

”Man har lavet et nyt beregningsgrundlag for betaling af afgifter, som påvirker hele industrien. Det nye er, at man i denne uge har besluttet sig for, at den ændring gælder tilbage i tiden,” siger Jens Bekke.

Men det accepterer I ikke?

”Nej, vi mener, at det er forkert, og derfor har vi sat vores juridiske eksperter til at hjælpe os med sagen,” siger han.

De malaysiske skattemyndigheder kræver, at Carlsbergs datterselskab, Carlsberg Brewery Bhd., betaler i alt 56,4 mio. ringgit i punktafgift og skatter samt en bøde for den manglende betaling i perioden fra 1. juli 2011 til 14. januar 2014.

Det svarer til lidt over 100 mio. danske kr., hvilket samtidig er mere end halvdelen af det malaysiske datterselskabs bundlinje for 2013.

Carlsberg mødt af trecifret millionkrav i Malaysia

Carlsberg og Inbev vil måske lukke bryggerier i Ukraine

IS havde planlagt terror mod Carlsberg

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier