FødevareWatch

Carlsberg mødt af trecifret millionkrav i Malaysia

Carlsberg skal betale et større millionbeløb til de malaysiske skatte- og toldmyndigheder for ubetalte skatter og punktafgifter.

Foto: Colourbox

Carlsbergs malaysiske datterselskab, Carlsberg Brewery Malaysia Bhd, har fået et påkrav på ca. 100 mio. kr. fra skatte- og toldmyndighederne i Malaysia. Det rapporterer flere malaysiske medier onsdag.

Ifølge The Edge Malaysia skal datterselskabet betale i alt 56,4 mio. malaysiske ringgit i punktafgift, skatter, samt en bøde.

Ifølge mediet annoncerer Carlsberg i en meddelelse, at man i sidste uge modtog de to separate påkrav fra myndighederne. Selskabet har dog ikke umiddelbart nogen intentioner om at acceptere påkravet og siger, at man søger juridisk rådgivning i sagen.

Ifølge analytikeren Eing Kar Mei fra CIMB Investment Bank Research kan millionkravet have en markant indvirkning på datterselskabets økonomiske resultater.

”Hvis Carlsberg bliver tvunget til at betale, så vil driftsomkostningerne stige, og det kan ikke undgå at ramme nettoresultatet,” siger hun til The Edge Malaysia. Den udtalelse bakkes til dels op af et kig i datterselskabets seneste regnskab.

Her lød omsætningen på 1.555 mio. ringgit, mens resultatet efter skat lød på 187 mio. ringgit. Dermed svarer påkravet fra de malaysiske myndigheder til mere end halvdelen af sidste års bundlinje.

De ubetalte skatter og punktafgifter er for perioden fra 1. juli 2011 til 14. januar 2014.

FødevareWatch arbejder på at få en kommentar fra Carlsberg.

Analytiker: Carlsbergs chance for at vinde appel meget lille

Bryggerier appellerer i tysk kartelsag

"Millionbøder kan skade Carlsberg på lang sigt"

Carlsberg kendt skyldig i skattetænkning

Analytiker: Bøde er et minimalt slag for Carlsberg

Carlsberg får stor millionbøde i tysk kartelsag

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier