FødevareWatch

Carlsberg og Inbev vil måske lukke bryggerier i Ukraine

Et faldende marked og manglende kapacitetsudnyttelse kan få de to virksomheder til at lukke tre bryggeri i det østeuropæiske land.

Foto: Thomas Petri/ JP

Sun Inbev og Carlsberg vil måske hver lukke et af deres bryggerier i Ukraine ved slutningen af året grundet finanspolitisk pres (fiscal pressure, red.) kombineret med et faldende marked og manglende kapacitetsudnyttelse.

Det skriver netmediet Ukrainianjournal.

"Nogle virksomheder står på kanten af lukning. Det er først og fremmest - Sun Inbev og Carlsberg Ukraine. Det står over for at skulle lukke et af tre bryggerier ved udgangen af i år, udtaler generalsekretær i Ukrpyvo Halyna Korenkova på et møde i øl- og spiritusindustrien."

Umiddelbart har Carlsberg ingen kommentarer til oplysningerne, men virksomheden løftede i sit halvårsregnskab d. 20. august sløret for, at bryggerilukninger kunne komme på tale.

Carlsberg har 1700 medarbejdere fordelt på tre bryggerier i Ukraine, hvor man er markedets næststørste bryggerivirksomhed. Et bryggeri ligger tæt ved den polske grænse, et ud for hovedstaden Kiev og et i byen Zaporizhzhya, der ligger godt 200 kilometer nord for Krim-halvøen.

Carlsberg klar til brygge øl i Myanmar

AB Inbev i samtaler om overtagelse af SABMiller

Analytiker: Konsolidering kan ramme Carlsberg

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier