FødevareWatch

Analytiker: Konsolidering kan ramme Carlsberg

Det helt store samtaleemne i bryggeriverdenen er en mulig konsolidering af verdens to største bryggerier, AB InBev og SABMiller. Og den mulighed er ikke så heldig for Carlsberg, mener Alm. Brand.

Foto: Eva Hartvig

Rygterne svirrer om opkøb i bryggeriverdenen.

SABMiller forsøger at overtage hollandske Heineken, men det helt store samtaleemne i øjeblikket er en mulig konsolidering af verdens to største bryggerier, AB InBev og SABMiller. Og den mulighed er ikke så heldig for Carlsberg, mener Alm. Brand.

"Vi ser denne kombination som mindre positivt for Carlsberg, da aktiver, der vil komme i spil, primært vil være i regioner, hvor Carlsberg i forvejen ikke er, primært Sydamerika og Afrika, skriver Alm. Brand Markets i en markedskommentar.

Søndag bekræftede hollandske Heineken, der er verdens tredjestørste bryggeri, at SABMiller havde afleveret en opkøbshenvendelse i den hollandske postkasse. Heineken afviste dog frieriet i døren med en begrundelse om, at bryggeriet ønsker at bevare sin kulturarv og identitet som selvstændigt selskab.

Spil for galleriet

Alm. Brand Markets mener, at der blot er tale om spil for galleriet.

"Der er mange indikationer af, at SABMillers bud på Heineken blot er en "poison pill" og den mest sandsynlige overtagelse er AB InBev af SABMiller (rygter ude om at der forhandles om bankfinansiering), hedder det i markedskommentaren.

Rygterne har herefter svirret om, hvorvidt SABMiller skulle være på jagt efter Carlsberg i stedet, men det tvivler Jonas Guldborg Hansen, der er Carlsberg-analytiker i Carnegie, på vil komme til at ske.

"For det første er det ikke muligt på grund af kravene til Carlsberg-fondets ejerandel, og for det andet har jeg svært ved at forestille mig det med de udfordringer, som selskabet har i Rusland i øjeblikket," siger Jonas Guldborg Hansen til Ritzau Finans.

Heinken er førsteprioritet

Analytiker i Morningstar Philip Gorham forventer da heller ikke, at Carlsberg er øverst på listen, da SABMiller vil fortsætte med at gøre kur til Heineken.

"Selvom Heineken har været meget tydelige i sine meldinger om, at man ikke vil sælges, har alt en pris. SABMiller vil muligvis prøve hos Heineken igen. Det er deres førsteprioritet, og alt andet end Heineken vil ikke være lige så tilfredsstillende," siger Philip Gorham, der er analytiker i Morningstar.

Carlsbergs B-aktie er steget 2,3 pct. i den seneste uge, men Alm. Brand forventer ikke, at Carlsberg går endnu en grøn dag i møde.

"Med begrænsede muligheder for Carlsberg i at deltage i konsolideringen er billige aktiver at opkøbe det eneste der kan argumentere for Carlsberg steg sammen med resten af sektoren i går," skriver Alm. Brand.

Tirsdag morgen er Carlsberg åbnet 1,3 pct. lavere til 543 kr.

Stor bryggerifusion kan smitte af på Carlsberg

AB Inbev i samtaler om overtagelse af SABMiller

Øl-gigant øger presset på Carlsberg

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier