FødevareWatch

Carlsberg klar til brygge øl i Myanmar

Et nyt bryggeri står klar til brug efter, at Carlsberg er gået ind i landet som det første danske selskab.

Foto: Sisse Dupont/ JP

De første lokalt producerede Carlsberg- og Tuborg-øl ruller hen over samlebåndet i Myanmar (Burma) i næste måned. Der står det nye bryggeri,bygget af Carlsbergs joint venture i landet, klar til produktion.

Det skriver avisen Myanmar Times mandag.

Carlsberg Myanmar, som delejes af Carlsberg og Myanmar Golden Star Breweries, har bygget fabrikken i et år og venter at have de første øl i butikkerne til december, skriver avisen.

Bryggeriet skal både producere Carlsberg- og Tuborg-øl, men også et nyt produkt, Yoma, som Carlsberg Myanmar håber at vinde markedsandele med i landet og eksportere til Europa.

Carlsberg var det første danske selskab til at gå ind i landet efter, at det åbnede op for vestlige investeringer.

Ifølge Myanmar Times blev der drukket 3,2 liter øl per person i Myanmar i 2013, langt bag nabolandet Vietnam med 36 liter per person og et gennemsnit på 18 liter per person i Asien og Stillehavet som helhed, ifølge tal fra Euromonitor International.

Carlsberg: Fitch holder fast i fin kreditvurdering

Analytiker: Konsolidering kan ramme Carlsberg

Carlsberg har fremgang i Malaysia

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier