FødevareWatch

Medie: Frasalg skal sikre gigantisk kaffefusion

Mondelez og DE Master Blenders 1753 vil frasælge to kaffemærker i Frankrig, skriver Financial Times. Salget skal sikre, at den planlagte fusion af de to selskaber ikke rammes af franske konkurrenceregler.

Foto: NIELS HOUGAARD, jp

Ejerne af  Café Grand’Mère and L’Or, Mondelez International og D.E. Master Blenders 1753 B.V, søger aftagere af de to populære kaffe-brands. Det siger unnavngivne kilder til erhvervsmediet Financial Times.

Kort før sommeren annoncerede Mondelez, at man ville spinde sin kaffeforretning ud fra selskabet og lægge den sammen med den hollandske virksomhed. Dermed ville man skabe verdens største selskab, der fokuserede udelukkende på dette segment, med en potentiel årlig omsætning på mere end 39 mia. kroner.

Alle kaffeaktiviteterne skulle overføres til et nyt selskab, der skulle etableres i Holland under navnet Jacobs Douwe Egberts (JDE), undtagen forretningen i Frankrig, som skulle købes af et separat holding selskab – og det har der været en ganske god grund.

Ifølge Financial Times var det fusionerede selskab i fare for at sætte sig på en større del af det franske marked, end landets konkurrenceregler tillade, og det skule også være grunden til, at man nu vil frasælge de to førnævnte brands. Ifølge analytikere vil den nye kaffegigant nemlig sidde på ca. 60 pct. af det franske marked, hvilket er højere end på de fleste andre markeder.

De unavngivne kilder mener at vide, at de to kaffebrands tegner sig for et årligt driftsresultat (EBITDA) på 60 mio. euro, og at de to selskaber går efter en salgspris på 8 gange EBITDA. Dermed kan en eventuel handel løbe op i 480 mio. euro, eller mere end 3,5 mia. kr.

Mondelez skaber verdens største kaffeselskab

Nestlé presses af ny kaffefusion

Ny opsplitning på vej i Mondelez

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier