FødevareWatch

25 cafeer til kamp mod Baresso og Starbucks

Kaffe to go er for dyrt, mener to iværksættere, der vil give de etablerede kæder kamp til stregen.

Nyt dansk koncept er klar til at tage kampen op mod kaffekæderne. | Foto: Peter Hove Olesen

Kaffe to go har vundet sit indpas i Danmark, og det er ikke unormalt at se lange køer i kaffebarer som Baresso og Starbucks. To danske iværksættere erklærer nu kamp mod de etablerede kæder af kaffebarer og starter et nyt koncept op.

”Min partner Lukas Ramsøe og jeg har gennem det seneste års tid gået og tænkt, at kaffepriserne er for høje, og hvordan vi kunne ændre på det,” siger Allan Kakasur, der er direktør og medstifter af ToloKaffe, til epn.dk.

Deres idé går kort fortalt ud på, at man køber et månedskort på kaffe, som så gælder på en række cafeer. Når man skal hente sin kaffe, kan man bestille den via en app, så man slipper for at stå i kø sammen med de andre kaffehungrende på vej til arbejde.

Indtil videre er 25 cafeer i København hoppet med på ideen. Det gør ToloKaffe til den kæde i København med flest afdelinger. Men Allan Kakasur og Lukas Ramsøe er ikke færdige med at udvikle på konceptet.

”Konceptet skal helt klart udbredes til andre byer. Vi vil gerne have så mange byer med som muligt. Vi vil forhåbentlig være at finde i Aarhus allerede om en måneds tid,” siger Allan Kakasur.

Vi gør det netop på en anden måde end de andre på markedet"

Allan Kakasur, Tolokaffe
Selvom de to iværksættere skal konkurrere mod store etablerede kæder såsom Baresso og Starbucks, tror de alligevel på, at der er marked for ToloKaffe.

”Vi gør det netop på en anden måde end de andre på markedet. Vores koncept bygger på et abonnement. Vi mener, at kaffepriserne i kaffebarerne i dag er for høje, i hvert fald i forhold til hvad vi kan tilbyde. Vi kan f.eks. sælge en café latte til 12 kr.,” siger Allan Kakasur.

Ideen til at bygge deres forretning op omkring et abonnement på kaffe, har de fået ved at skæve til mobilverden, hvor man som forbruger også betaler en fast pris hver måned for den pakke, der passer til ens forbrug.

Forskere afslører kaffens DNA

Peter Larsen Kaffe køber direkte af afrikanske bønder

Nespresso smelter aluminium for at vinde kunder

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier