FødevareWatch

Dansk mikrobryg i solid fremgang

Ny brancheanalyse viser, at danske mikrobryggerier oplever markant fremgang på bundlinjen.

En ny brancheanalyse fra Berlingske Research har set på de økonomiske maskinrum i 40 mikrobryggerier, mindre bryggerier og specialdrikkevareproducenter.

Den viser, at bruttofortjenesten for branchens virksomheden fra 2011-2013 samlet er steget fra 157 mio. kr. til 219 mio. kr.

På samme tid er det samlede resultat steget fra 12 mio. kr. til 27 mio. kr.

”Der er flere forklaringer på stigningen. Én er afgiftssænkningen sidste sommer. En anden er det gode sommervejr. Men derudover tror jeg også, at variationen nu er så stor, at mange kunder får lyst til at gå på opdagelse blandt de danske specialøl. Vi taler jo om, at der bliver lanceret 600 til 700 specialøl om året herhjemme,” siger direktør for Bryggeriforeningen, Niels Hald til Berlingske.

Mens det altså går godt for mikrobryggerierne på det danske marked, så har også de udenlandske markeder fået øje på Danmark.

”Man er bekendt med dansk øl i udlandet – men nu ser vi også, at Danmark bliver anset som landet, hvor man eksperimenterer og leger med mulighederne. Danmark handler om innovativ bryg,” siger direktøren.

DTU Bryghus vil brygge øl af tang

Fuglsang lukrerer på mikrobryggeriers popularitet

Specialøl og udenlandsk øl vokser i Danmark

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier