FødevareWatch

Bryggeriet Efes frygter geopolitisk uro i Østeuropa

Selv om tyrkiske Anadolu Efes er kommet stærkt ud af andet kvartal, skaber geopolitisk uro panderynker hos bryggeriet.

Foto: Niels Hougaard

Tyrkiske Efes kommer flot ud af andet kvartal 2014 på trods af bekymringer om den storpolitiske situation i Østeuropa.

Det fremgår af koncernens kvartalsregnskab, hvor Efes kan vise en markant fremgang på bundlinjen, der er steget 130,9 pct. til 446,7 mio. tyrkiske lira i forhold til sidste års andet kvartal.

Derudover er overskuddet til bryggeriets aktionærer endt på 316,4 mio. lira, hvilket er over markedets forventninger, idet analytikerne ifølge Bloomberg News havde estimeret et overskud på 263,2 mio. lira.

Ud af kvartalet kommer Efes med en nettoomsætning på 3128,2 mio. lira, hvilket er 9,2 pct. højere i forhold til samme periode sidste år.

Driftsresultatet (EBITDA) er for perioden endt på 687,0 mio. lira, svarende til en stigning på 16,7 pct., når der sammenlignes med sidste års andet kvartal.

I sit regnskab skriver Efes, at det på sit russiske marked har leveret bedre volumener, end det selv havde ventet for andet kvartal i år. Det er ifølge bryggeriet sket på trods af flere politiske og økonomiske udfordringer i flere af de lande, hvor Efes har forretning - blandt andet Kasakhstan og Ukraine.

I forbindelse med regnskabet fastholder bryggeriet sine helårsforventninger. Efes skriver dog i regnskabsmeddelelsen, at det vil tage forventningerne til genovervejelse i løbet af de kommende måneder blandt andet på grund af de økonomiske og politiske uroligheder i flere af sine markeder - heriblandt særligt det ukrainske.

Salgstallene for Efes har før regnskabet desuden været offentliggjort.

Rusland er fokus i Carlsberg-regnskab

MillerCoors øger top og bund

 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier