FødevareWatch

Bryggeriet Efes frygter geopolitisk uro i Østeuropa

Selv om tyrkiske Anadolu Efes er kommet stærkt ud af andet kvartal, skaber geopolitisk uro panderynker hos bryggeriet.

Foto: Niels Hougaard

Tyrkiske Efes kommer flot ud af andet kvartal 2014 på trods af bekymringer om den storpolitiske situation i Østeuropa.

Det fremgår af koncernens kvartalsregnskab, hvor Efes kan vise en markant fremgang på bundlinjen, der er steget 130,9 pct. til 446,7 mio. tyrkiske lira i forhold til sidste års andet kvartal.

Derudover er overskuddet til bryggeriets aktionærer endt på 316,4 mio. lira, hvilket er over markedets forventninger, idet analytikerne ifølge Bloomberg News havde estimeret et overskud på 263,2 mio. lira.

Ud af kvartalet kommer Efes med en nettoomsætning på 3128,2 mio. lira, hvilket er 9,2 pct. højere i forhold til samme periode sidste år.

Driftsresultatet (EBITDA) er for perioden endt på 687,0 mio. lira, svarende til en stigning på 16,7 pct., når der sammenlignes med sidste års andet kvartal.

I sit regnskab skriver Efes, at det på sit russiske marked har leveret bedre volumener, end det selv havde ventet for andet kvartal i år. Det er ifølge bryggeriet sket på trods af flere politiske og økonomiske udfordringer i flere af de lande, hvor Efes har forretning - blandt andet Kasakhstan og Ukraine.

I forbindelse med regnskabet fastholder bryggeriet sine helårsforventninger. Efes skriver dog i regnskabsmeddelelsen, at det vil tage forventningerne til genovervejelse i løbet af de kommende måneder blandt andet på grund af de økonomiske og politiske uroligheder i flere af sine markeder - heriblandt særligt det ukrainske.

Salgstallene for Efes har før regnskabet desuden været offentliggjort.

Rusland er fokus i Carlsberg-regnskab

MillerCoors øger top og bund

 

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier