FødevareWatch

Pepsi-veteran i spidsen for detailgigant

En tidligere PepsiCo-direktør er blevet udpeget som ny topchef for den enorme amerikanske detailkoncern Target Corporation, der har været yderst presset på hjemmemarkedet i den seneste tid.

Foto: Target Corp./ PR

USA’s tredjestørste detailkoncern, Target Corporation, har sat en ny mand i spidsen for forretningen. Det skriver koncernen i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om en yderst rutineret herre indenfor detailhandel og salg af forbrugerprodukter, nemlig den 55-årige Brian Cornell, der for nylig forlod en direktørstilling i læskedrik- og snackgiganten PepsiCo.

Her var han adm. direktør for PepsiCo Americas Foods, hvor han havde ansvaret for koncernens globale fødevareforretning, som ifølge meddelelsen er den største af PepsiCos fire afdelinger. Han kom til PepsiCo i 2012, og før det var han adm. direktør for Sam’s Club – en afdeling under Walmart, der er verdens absolut største selskab målt på omsætning – ligesom han tidligere har arbejdet for en anden amerikansk detailkæde, Safeway.

Fyrede topchef efter skandale

Target Corporation har ifølge Reuters været uden egentlig topchef siden maj, hvor man fyrede adm. direktør Gregg Steinhafel efter en omfattende data-skandale, der førte til, at 40 millioner amerikaneres kreditkortinformationer blev stjålet.

Siden dengang har koncernen været styret af finansdirektør John Mulligan, der blev indsat som midlertyidig CEO, og han vil også stå i spidsen, indtil den Brian Cornell overtager posten d. 12. august.

Den nye Target-topchef trak sig tidligere på ugen fra sin stilling i PepsiCo, hvor han ellers ifølge Wall Street Journal er blevet nævnt som en af de førende kandidater til at overtage topposten i læskedrikgiganten, når nuværende adm. dirketør Indra Nooyi på et tidsounkt er klar til at give tøjlerne videre.

Tesco-topchef træder tilbage

Topchef forlader Arla-rival

Ny chef for europæisk fødevaresikkerhed

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier