FødevareWatch

Topchef forlader Arla-rival

Den finske mejerigigant Valio Ltd. må nu tage afsked med sin adm. direktør, Pekka Laaksonen, som forlader selskabet.

Genrebillede | Foto: Colourbox

Pekka Laaksonen, adm. direktør i finske Valio, har meddelt mejerikæmpen, at han forlader sin post i løbet af efteråret. Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

Heraf fremgår det, at den 58-årige topchef i henhold til sin kontrakt træder tilbage for at gå på pension – og beslutningen virker altså forholdsvis udramatisk.

Valio blev i slutningen af juni tildelt en bøde på mere end en halv milliard kroner fra konkurrencemyndighederne i Finland, fordi man mellem 2010 og 2012 havde sænket priserne på mælk i landet til et niveau, der lå lavere end koncernens egne produktionsomkostninger. Prissænkningen var tilsyneladende et forsøg på at presse Arlas svenske datterselskab Arla Ingman ud af landet.

Mejerigigant får kæmpebøde efter Arla-klage

Og Pekka Laaksonen forklarer til det finske medie YLE, at den markante bøde har haft en indvirkning på hans beslutning om at forlade selskabet.

Valio skriver, at man med det samme vil gå i gang med en lede efter en afløser for topchefen, og at man håber at finde en ny adm. direktør indenfor firmaets egne vægge. Pekka Laaksonen bliver i koncernen, indtil man har fundet hans afløser.

Finsk Arla-rival bygger milliardfabrik

Mere fra FødevareWatch

Royal Unibrew vokser efter "meget stærk" genåbning

Bryggeriet fastholder dermed sine forventninger for 2022, både når det kommer til omsætning og driftsresultat. Især tilskrives bryggeriets evne til at håndtere prisstigninger som en årsagerne til den gode fremgang, der forventes at fortsætte i 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier