Starbucks serverede solide resultater

Verdens største kaffebar-kæde, amerikanske Starbucks, levede op til forventningerne i tredje kvartal af koncernens regnskabsår. Men trods en stærk udvikling og solide forventninger, faldt aktien i eftermarkedet.
AF RITZAU FINANS

Koncernen kunne rapportere en fremgang på 23 pct. i resultatet til 512,6 mio. dollar eller 0,67 dollar per aktie. Analytikere havde forudset et resultat på 0,66 dollar per aktie i gennemsnit, ifølge data indsamlet af Bloomberg News.

Omsætningen steg 11 pct. til 4150 mio. dollar i perioden, der sluttede ved udgangen af kalenderårets andet kvartal.

Det gode resultat skyldes et bedre salg af kager og sandwich i især USA.

Starbucks har testet nye frokost sandwich-menuer i de amerikanske butikker for at tiltrække flere kunder efter morgenmyldretiden.

Sandwiches rykker

Virksomheden er også for nylig begyndt at sælge græsk yoghurtsmoothies og Fizzio-sodavand i nogle caféer, og morgenmad sandwich er blevet tilføjet bageri-segmentet. Udvidelsen har bidraget til en 6 pct. gevinst i same-store salget i Amerika-regionen. Analytikere havde estimeret en stigning på 5,1 pct.

Starbucks hævede prognose for helårets overskud til 2,72 dollar per aktie, hvilket er lidt over analytikernes prognoser.

Og ses der længere frem, ventes omsætningen at vokse mindst 10 pct. i regnskabsåret 2015 med en vækst i indtjeningen per aktie på op mod 20 pct.

Starbucks-aktien faldt 2,5 pct. i eftermarkedet.

Fastfood-giganter involveret i kødskandale

Starbucks opruster i Kina

Starbucks rykker ind på Rådhuspladsen

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også