Coca-Cola og Pepsi dropper omstridt ingrediens

Læskedriksgiganten Coca-Cola følger nu i rivalen Pepsis fodspor og sløjfer brugen af en potentielt skadelig ingrediens i sine produkter.

Både Coca-Cola og PepsiCo, verdens to største læskedriksproducenter, vil helt stoppe med at bruge såkaldt bromeret vegetabilsk olie, også kendt som BVO, i sine sodavandsprodukter indenfor en overskuelig fremtid. Det skriver Bloomberg.

BVO er en såkaldt stabilisator, som bruges i visse sodavandsprodukter – herunder Coca-Colas Powerade og PepsiCos Gatorade – til at forhindre, at de forskellige ingredienser skiller.

En række aktivister har kæmpet for at få fjernet BVO fra produkter i USA, hvor sundhedsmyndighederne FDA tilbage i 1970 fjernede stabilisatoren fra sin liste over fødevareingredienser, man anså for at være sikre. Myndighederne tillader dog stadig, at producenter bruger BVO op til et niveau på 15 dele per million, skriver mediet.

Allerede sidste år bukkede PepsiCo under for det offentlige pres og droppede BVO i sine Gatorade-produkter, og nu vil koncernen også droppe det fra resten af sine produkter. Og det samme gælder konkurrenten Coca-Cola.

Coca-Cola vil fremover bruge ingredienserne saccharoseacetatisobutyrat (E144) og glycerolester af kolofonium (E445) i sine produkter i stedet for BVO. De to ingredienser er hyppigt brugt i både læskedrikke og tyggegummi.

Begge de amerikanske storkoncerner afviser, at deres produkter med BVO skulle have udgjort en sundhedsrisiko.

Buffet presser Coca-Cola chefer på lønnen

Buffett kritiserer Coca-Colas ledelse for aktielønninger

Pepsico hæver overskuddet markant

Coca-Cola brusede lige til kanten

Coca-Cola er presset i Australien

Læs artiklen fra Bloomberg her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også