FødevareWatch

Buffett kritiserer Coca-Colas ledelse for aktielønninger

Kendisinvestoren Warren Buffet langer ud efter ledelsen i læskegiganten Coca-Cola for deres plan om at give direktionen i selskabet en del af deres løn via aktier til en værdi af milliarder af dollar.

Foto: HERBERT GERALD

Den berømte amerikanske investor og milliardær Warren Buffett, der gennem sit investeringsselskab Berkshire Hathaway er Coca-Colas største aktionær, kommer nu med en sjælden kritik af sodavandsselskabet.

Buffett er utilfreds med en plan om at aflønne direktionen i Coca-Cola med aktier til en anslået værdi af 13 mia. dollar over fire år. Det skriver Financial Times.

Buffett, der ejer 9,1 pct. af aktierne i Coca-Cola, har udtalt, at han synes aflønningen af ledelsen er alt for høj, og at den dermed vil udvande eksisterende aktionærers ejerandel for meget. Af samme grund undlod Warren Buffett at stemme for eller imod planen på selskabets generalforsamling i Atlanta onsdag. Planen blev vedtaget med 83 pct. af stemmer for.

"Jeg respekterer Coca-Cola organisationen, jeg kan bare ikke lide planen. Vi har afstået fra at stemme, fordi vi ikke var enige i planen. Vi mener, at den var for meget," udtaler Warren Buffett til CNBC ifølge Financial Times.

Warren Buffett valgte ikke at stemme imod Coca-Cola, da han heller ikke ønskede at sende et signal om, at han ikke står bag ledelsen.

Buffett har før været yderst kritisk overfor de til tider ekstremt høje lønninger i toppen af amerikansk erhvervsliv, men det er første gang han offentligt ytrer kritik af den art imod et selskab han selv har andel i.

Warren Buffett har ejet aktier i Coca-Cola siden 1988 og meddeler, at han trods den nye aktieaflønningsplan ingen planer har om at sælge ud af sine aktier.

Vil Warren Buffet købe Kellogg?

Ex-Heinz-boss får en halv mia kr i gyldent håndtryk

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier