Unibrew-topchef: Ingen planer om nye finske fyringer

Nedskæringer i det finske datterselskab Hartwall har kostet dyrt for Royal Unibrew. Men det er ovre for denne gang, siger Unibrew-topchef Henrik Brandt til FødevareWatch.
Foto: Jyllands-Posten
Foto: Jyllands-Posten

Den danske bryggerikoncern Royal Unibrew er færdig med nedskæringer i sit finske datterselskab Hartwall.

Sådan lyder meldingen fra topchef Henrik Brandt, efter Unibrew i går præsenterede et regnskab for årets første kvartal, som bar præg af, at 110 stillinger er blevet nedlagt på det finske bryggeri, som Royal Unibrew i 2013 købte for 2,8 mia. kr. af Heineken.

”Det er dyrt at afskedige medarbejdere, og det har vi hele tiden vidst. Men der er heller ingen planer om, at vi skal ud i den slags igen i den umiddelbare fremtid," siger Henrik Brandt til FødevareWatch.

Royal Unibrew meddelte allerede i marts, at fyringerne på Hartwall ville komme til at koste omkring 50 mio. kr.

Må aflevere markedsandele til rival

Integrationen af Hartwall er dog langt fra tilendebragt, fortæller Henrik Brandt, som anslår, at processen vil vare omkring tre år.

"Lige nu arbejder vi på tre fronter i Finland. Organisation, hvor vi nu har skåret i medarbejderstaben. Så er der en effektiviseringsagenda, som handler om at skære i omkostningerne generelt. Og vigtigst arbejder vi med en kommerciel agenda, som bl.a. handler om arbejdet med vores mærker," siger Unibrew-chefen.

I 2013 "stjal" Royal Unibrew en del af Carlsbergs marked i Danmark, fordi Coop og Carlsberg havnede i en konflikt. Den betød, at Carlsberg kun i begrænset omfang fik sine produkter på hylderne i Coops supermarkeder.

Men i januar sluttede de to parter fred, og Henrik Brandt er da også realistisk omkring, at Unibrew nu må "aflevere" en del af sit marked.

"Vi har hele tiden sagt, at det her var en midlertidig situation, og at markedet ville falde tilbage, når Carlsberg og Coop fandt hinanden. VI arbejder naturligvis benhårdt på at beholde hver en markedsprocent, men vi er også realistiske om, at Carlsberg nu kommer til at vinde noget af markedet tilbage," siger han.

I det netop offentliggjorte regnskab for første kvartal 2014 fremviste Royal Unibrew en omsætning på 1,26 mia. kr. og et driftsoverskud på 43 mio. kr.

Finske fyringer koster i Unibrew

Analytikere har fokus på finsk vækst i Unibrew

Royal Unibrew fyrer finsk topchef

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også