FødevareWatch

Royal Unibrew fyrer finsk topchef

Royal Unibrew har fyret Pekka Rantala, direktør på det finske bryggeri Hartwall, som Unibrew købte i sommeren 2013 for et milliardbeløb.

Problemer i samarbejdet gør, at Royal Unibrew har fyret Pekka Rantala, topchefen på selskabets Hartwall-bryggeri i Finland.

Rantala bliver afløst af Hans Savonije, der hidtil har fungeret som økonomidirektør på Hartwall. Det skriver selskabet i en meddelelse.

Det finske bryggeri blev en del af Royal Unibrew sidste sommer, da den danske koncern betalte konkurrenten Heineken 2,8 mia. kr. i købspris.

"Når man ansætter nye folk, finder man efter en periode ud af, om samarbejdet er godt. Det har det ikke været her. Men i stedet for at reagere efter halvandet år, som mange nok ville gøre, tager vi konsekvensen nu," siger Henrik Brandt, koncernchef i Royal Unibrew, til FødevareWatch.

Royal Unibrew har ønsket tæt kontrol med udviklingen og integrationen af Hartwall, og fyrede Pekka Rantala har tilsyneladende ønsket større
selvstændighed omkring udførelsen af strategien.

Henrik Brandt fortæller, at jagten på en ny direktør til det finske bryggeri er skudt i gang.

"Vi har hele tiden været enige om, at det skal være en finne. Det skal være en, der bor heroppe og taler sproget," siger han.

For få uger siden udmeldte Royal Unibrew, at man i løbet af den kommende tid vil nedlægge 110 stillinger på det finske bryggeri.

Royal Unibrew sælger ud i Aarhus

Finske fyringer koster Royal Unibrew 50 mio

Finsk milliardkøb løfter Royal Unibrew

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier