FødevareWatch

Campari køber rival for 775 mio

Den italienske spiritusproducent Campari har købt en rival i hjemlandet for 775 mio. kr., og man bevæger sig dermed for første gang ind på markedet for den populære italienske brændevin, Grappa.

Gruppo Campari, én af Italiens største spiritusproducenter, har indgået en aftale med Fratelli Averna om at opkøbe sin italienske rival. Gruppo Campari betaler i alt 103,75 mio. euro – svarende til ca. 775 mio. kr. – for at overtage kontrollen i det 150 år gamle, familiefirma. Det oplyser Campari i en pressemeddelelse.

Fratelli Averna er ligeledes blandt de største spiritusproducenter i Italien og markedsfører blandt andet bitteren Averna, som er den næst bedst sælgende bitter i Italien med en markedsandel på 15 pct.

Herudover har selskabet en portefølje af eksklusive spiritusmærker, såsom bitteren Braulio, citronlikøren Limoncetta, samt den italienske brændevin Grappa Frattina. Med opkøbet af rivalen er det første gang, at Gruppo Campari bevæger sig ind på det anseelige, italienske Grappa-marked.

Fratelli Averna præsenterede i 2013 en nettoomsætning på 61,8 mio. euro, hvilket var en stigning på 3,1 pct. i forhold til året før. 65 pct. af selskabets omsætning kommer fra Italien, mens de resterende 35 pct. kommer fra internationale markeder, primært Tyskland og Østrig.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier