FødevareWatch

Ingen negativ effekt af kritisk svine-dokumentar

DR's tv-dokumentar Det Store Svinerige har ikke haft nogen effekt for salget af konventionelt svinekød i supermarkederne, oplyser både Coop og Dansk Supermarked til Foodculture.

Foto: Joachim Adrian

Danmarks Radio viste i slutningen af januar dokumentaren Det Store Svinerige, som efterfølgende affødte stærke reaktioner fra både landbrugsbranche og forbrugerorganisationer.

I udsendelsen blev det blandt andet konkluderet, at man i konventionelt landbrug gør alt for at effektivisere driften, og at danskerne næsten udelukkende kigger på prisen, når der skal handles svinekød, skriver Foodculture.dk.

Men modsat hvad man måske skulle tro, har udsendelsens gennemslagskraft ikke været at se i detailhandlen, og forbrugsmønstrene er stort set de samme som før udsendelsen, fortæller både Dansk Supermarked og Coop.

”Langt hovedparten af vores svinekød er af dansk oprindelse, og her er afsætningen meget stabil. Vi har ikke set noget udsving på den tendens i den seneste tid, selvom der har været kritisk fokus på den danske svineproduktion. Kunder foretrækker fortsat traditionelt dansk svinekød,” udtaler Mads Hvidtved Grand, pressechef i Dansk Supermarked, til Foodculture.dk.

Læs historien på Foodculture her.

Kinas rigmænd går ind i fødevarebranchen

DF: Slagtesvin må kun køres tre timer

Landsforening: Svineaftale vil ramme eksporten hårdt

 

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier