DF: Slagtesvin må kun køres tre timer

Står det til Dansk Folkepartis medlem af Europa-parlamentet, Morten Messerschmidt, skal det være helt slut med at sende slagtedyr ud på lange rejser. Tre timer bør være grænsen, siger han ifølge TV2.
Foto: Dansk Folkeparti
Foto: Dansk Folkeparti

Morten Messerschmidt, Dansk Folkepartis medlem af Europa-parlamentet, mener, at det snarest bør være helt slut med lange dyretransporter i Europa.

I et forslag samler han derfor handsken op på et forslag om at begrænse transporttiden til makismalt tre timer, som nuværende fødevareminister Dan Jørgensen tilbage i 2009 fremlagde. Det skriver TV2.dk.

"Forslaget har grundlæggende to formål: For det første at gøre noget ved dyrevelfærden. Når man ser de helt horrible forhold, dyr bliver budt i dag, hvor de stuves ind i lastbiler og transporteres i timevis, skriger det til himlen, at der må gøres noget. Derudover vil forslaget også kunne skabe danske arbejdspladser – for det vil ikke længere være sådan, at man bare kan køre dyrene til Polen eller Ungarn for at slagte dem – det vil skulle ske på danske slagterier," siger Morten Messerschmidt ifølge TV2.dk.

Da Dan Jørgensen i 2009 fremlagde det samme forslag, vurderede Fødevareforbundet NNF, at en maksimal transporttid på tre timer ville kunne give op til 4.000 nye arbejdspladser i Danmark -  blandt andet fordi det i praksis ikke ville være muligt at køre levende køer og svin til slagtning i Polen.

I dag har fagforbundet en noget mere lunken opfattelse af, om forslaget vil kunne give så mange nye arbejdspladser, og forslaget vil ifølge økonom i NNF, Mogens Eliasen, kunne have den effekt, at man også flytter hele produktionen med ud, og dermed kan forslaget have en stor negativ bagside.

Læs historien på tv2.dk.

Branche om salmonella: "Det kan slippe igennem"

Lukningen af Danish Crown i Faaborg - fortalt indefra

Hviderusland åbner for privatisering af landbrug

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også